Džo Hart: Biće teško kao da je Svjetsko prvenstvo

"Potrebno je da budemo na vrhunskom nivou protiv opasnog protivnika čijeg smo kvaliteta svjesni ", poručio je Hart.
5 komentar(a)
Džo Hart, Foto: Reuters
Džo Hart, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2013. 16:02h

Stiven Džerard je prije mjesec i po, neposredno pred prijateljski meč Engleske i Brazila, pričao o Crnoj Gori kao o najvažnijem mogućem protivniku, a koliko ”sokole” poštuju u redovima Albiona jasno je i nakon izjave golmana Džoa Harta.

Selektor Roj Hodžson već sada priperema duel u Podgorici, jer je San Marino samo usputna stanica do glavnog grada Crne Gore, a Hart dobro pamti gostovanje pod Goricom u oktobru 2011.

"Meč protiv Crne Gore će biti jednako težak kao da je u pitanju duel u grupi na Svjetskom prvenstvu, a ne u kvalifikacijama. Potrebno je da budemo na vrhunskom nivou protiv opasnog protivnika čijeg smo kvaliteta svjesni ", poručio je Hart.

A Skot Parker konačno stiže spreman u reprezentaciju. Vezista Totenhema je na konferenciji za medije bio nešto ozbiljniji od Harta, pa je išao redom - prvo je pričao o San Marinu, a onda i o Crnoj Gori. U skeniranju narednih protivnika u kvalifikacijama Parker je pojasnio ono što je svima kristalno jasno - da mnogo ozbiljniji posao Albion čeka u utorak pod Goricom.

"San Marino je protivnik koji će svih 90 minuta igrati sa 11 igrača iza lopte. Sa Crnom Gorom to sigurno neće biti slučaj... Zato je igrač mojih karakteristika (defanzivni vezista) potrebniji u utorak nego u Seravaleu. Kako god, moramo prvo da se posvetimo San Marinu, jer nije lako kreirati šanse kada se protivnik brani", istakao je Parker.

Hart je na konferenciji upitan da li misli da nacija treba da bude zabrinuta zbog svih problema koje Hodžson ima da sastavi odbranu.

"Ako mislite je da u pitanju nedostatak kvaliteta, budite sigurni da nije. Tačno je da nam nedostaju bitni igrači na poziciji štopera, ali njihove alternative su igrači koji igraju važnu ulogu u svojim klubovima i njihove mogućnosti su ogromne", dodao je golman Mančester sitija.

Leskot preskače San Marino da ne bi dobio žuti

Engleski mediji pišu da će Džolion Leskot preskočiti duel sa San Marinom jer Roj Hodžson ne želi da rizikuje da ovaj dobije žuti karton zbog kojeg bi propustio utakmicu sa Crnom Gorom. Jasno je da Hodžson u Leskotu vidi potrebno iskustvo za gostovanje u Podgorici, jer od štopera ima još samo neprovjerene Krisa Smolinga, Stiven Kokera i Stivena Tejlora, dok je Gari Kejhil povrijeđen i upitan je za utorak.

Na poziciji štopera u San Marinu bi tako, uz Smolinga, trebalo da igra Majkl Kerik. Za Crnu Goru će vjerovatno odmoriti i Ešli Kol koji rizikuje suspenziju zbog kartona, a kartona moraju da se čuvaju i Džermejn Defo i Džejms Milner.

Bonus video: