Ivan Ćurković: Tražio sam od UEFA da izbaci Partizan 2007.

"Poslije neviđenog divljanja Partizanovih navijača prije nekoliko godina u Mostaru u kvalifikacijama za Ligu šampiona, lično sam telefonom podnio raport Platiniju i rekao: "Kaznite nas!"
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2013. 15:40h

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković priznao je da je lično zvao nekadašnjeg saigrača i sadašnjeg predsjednika UEFA Mišela Platinija da kazni Partizan izbacivanjem iz evropskih takmičenja nakon divljanja navijača tog kluba u Mostaru.

Te 2007. godine navijači su u Mostaru na utakmici protiv Zrinjskog bili akteri incidenata zbog kojih je Partizan izbačen iz Evrope na godinu.

"Poslije neviđenog divljanja Partizanovih navijača prije nekoliko godina u Mostaru u kvalifikacijama za Ligu šampiona sam lično telefonom podnio raport Platiniju i rekao: "Kaznite nas!". Bili smo izbačeni godinu iz evropskih takmičenja", rekao je Ćurković u intervjuu za "Jutarnji list".

Bivši golman Partizana, mostarskog Veleža i Sent Etjena je pričao i o srpskim navijačima.

"Biti vođa navijača u Srbiji je postala profesija. Oni su bolje organizovani od države, voze bolje automobile i žive bolje od fudbalera, nude im usluge zaštite za određenu protivvrijednost. Zapravo ih reketiraju, traže pravo da prodaju određeni kontigent ulaznica, švercuju pirotehniku, mnogi kažu i drogu, ucjenjuju klubove i jako su agresivni. Međutim, država kao da ih se boji jer u njima gleda glasačku mašinu. A, to jednostavno nije istina, njih treba izolovati, zabraniti im dolazak na utakmice, jer se jako dobro zna o kojim se momcima radi", bio je jasan Ćurković.

Bonus video: