Marota i Galijani: Konte i Alegri ostaju

Italijanski mediji su prethodnih nedjelja spekulisali o mogućem odlasku Kontea u inostranstvo.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2013. 17:14h

Ako je suditi po čelnicima Juventusa i Milana, Antonio Konte i Masimilijano Alegri vodiće ekipe i iduće sezone.

“Konte ostaje sa nama 100 posto, i zbog toga što u sebi nosi sve ono što je tradicija Juventusa, i ima puno prostora da u budućnosti sebi i klubu obezbijedi još više uspjeha”, rekao je generalni direktor Juventusa Đuzepe Marota.

Na pitanje da li je moguće da Konte bude “Juventusov Ferguson”, Marota je odgovorio:

“Juventus je prva u mnogim stvarima, i uloga trenera-menadžera mi se sviđa. To može biti interesantan eksperiment”, dodao je Marota.

Italijanski mediji su prethodnih nedjelja spekulisali o mogućem odlasku Kontea u inostranstvo.

"Kada za 10 do 15 godina završim karijeru u Juventusu, možda i odem iz Italije. Ipak, taj dan je još mnogo, mnogo daleko. Prošle sezone smo osvojili titulu i cilj nam je da to ponovimo. Naravno, uvijek sanjam i o osvajanju Lige šampiona", kazao je Konte, i dodao da je “nezadovoljan kako se italijanska javnost odnosi prema Juventusu, jer navodno ne poštuje dovoljno torinski klub”.

Dileme, ako ih je i bilo, oko trenera Milana za iduću sezonu otklonio je i potpredsjednik milanskog kluba Adrijano Galijani, iako je odložio priču o produženju ugovora koji ističe 2014. godine.

“Alegrijeva klupa je sigurna. Jer, ako ga nijesmo dovodili pod znak pitanja kada je zabilježio sedam bodova u prvih osam kola, sada kada je osvojio 47 bodova u 21 kolo njegova pozicija je “zabetonirana”.

Galijani je, potom, objasno situaciju oko novog ugovora.

“Milan o ugovorima raspravlja na kraju sezone. I u prošlosti nijesmo produžavali ugovore igračima kojima su isticali ugovori na kraju sezone, već smo čekali kraj. Uz to, Alegri je pod ugovorom do 2014. godine, tako da…”, istakao je Galijani.

Galerija

Bonus video: