Rudar gostuje u Baru

Pljevljaci, uprskos drugačijim najavama, i dalje čekaju na prvi proljećni trijumf u ligi
0 komentar(a)
Mladost-Rudar, Foto: Vesko Belojević
Mladost-Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.03.2013. 11:48h

Granitna barska odbrana koja je u prva tri proljećna kola primila svega pogodak čak četiri puta je kapitulirala na gostovanju Budućnosti u prošlom kolu. To je podatak koji sve navijače barskog prvoligaša mora da zabrine.

Tim prije što realizacija nije na zavidnom nivou (u četiri odigrana kola Barani su postigli samo dva gola). Upravo zbog toga, predstojeći meč sa ekipom koja je dugi niz godina u samom vrhu crnogorskog fudbala, Rudarom, može biti jedan od prelomnih u sezoni.

Upravo zbog toga, izabranici Saše Petrovića uradiće sve što je u njihovoj moći da savladaju borbeni, neugodni i po tradiciji uvijek teški pljevaljski sastav.

"Znamo da nas čeka žestoka borba na svakom dijelu terena sa rivalom koji je i te kako kvalitetan, dobro taktički postavljen i sjajno vođen sa klupe. Međutim, moramo biti svjesni i činjenice da se meč igra na našem stadionu i da publika želi da konačno ovog proljeća vidi tim koji osvaja tri boda. Kolika bi njihova važnost bila, potpuno je izlišno govoriti s obzirom na naše trenutno stanje na tabeli. Recept imamo, važno je da odigramo kako znamo. Nadam se povoljnom rezultatu", rekao je Saša Petrović, trener Barana.

Uoči svakog od četiri protekla kola Pljevljaci su obećavali dobre igre i pozitivne rezultate. Ništa od toga nisu ispunili, pa je najava današnjeg duela u Baru ostala uskraćena za obećanje slične sadržine.

Ovog puta samo se naglašava da neće izostati borbenost i želja da se stvari pokrenu sa „mrtve tačke“, a da li će to biti dovoljno za prvi proljećni trijumf i povratak donekle poljuljanog samopouzdanja, ostaje da se vidi.

Na Topolici, međutim, ništa neće biti lako. Domaćin je kvalitetan rival, uvijek neugodan na svom terenu, pa će trebati i malo sreće kako bi se konačno razvedrilo pod Golubinjom, naglašava iskusni vezista pljevaljskog prvoligaša, Predrag Brnović:

"Upravo te sreće nam je falilo u prethodnim susretima. Ne kažem da smo pružali neke kvalitetne partije, pa je zbog toga, vjerovatno, nismo ni zaslužili, ali kad se samo sjetim kakve smo golove primili protiv Petrovca ili Zete, jasno je da nam je to oduzelo najmanje tri ili četiri boda. Ipak, kukanja nema. Sada nam ostaje da zbijemo redove i strpljivo radimo na povratku one pobjedničke atmosfere koja nas je uvijek krasila. I da istovremeno pokušamo da nadoknadimo neke neplanirano izgubljene bodove.

Znam da Mornar, još u Baru, nije za vađenje, ali takođe znam i da ovaj Rudar ima kvalitet da popravi bodovni saldo. Kako god, kompletni smo, optimistički raspoloženi i spremni da konačno pružimo malo radosti svojim navijačima", kaže Brnović.

Mornar - Rudar

Bar - Stadion “Topolica”. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović, Boban Krstev (Cetinje). Početak u 15 časova.

Mornar (4-5-1): Radanović - Skopljak, Marković, Vojvodić, Matić - Vukmarković, Krstović, Kacić, Metović, Ćulafić - Džanović.

Rudar (4-4-2): Vukliš - Jeknić (Popović), Nestorović, Alić, Petrović - Brnović, Vlahović, Kaluđerović, Igumanović (Sekulić) - Jovanović, Stojanović.

Bonus video: