Bitka na Cetinju - Lovćen protiv Petrovca

Jasno, izabranici Mojaša Radonjića moraju da obave svoj dio posla protiv Petrovca. Zadatak će biti vrlo težak
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2013. 10:29h

Konačno zračak sunca za Cetinjane - ako danas savladaju Petrovac, a Mornar ne pobijedi Rudar, fudbaleri Lovćena mogli bi da se približe Baranima na pet ili šest bodova.

A to je zaostatak koji, 11 kola prije kraja šampionata, nije nenadoknadiv.

Jasno, izabranici Mojaša Radonjića moraju da obave svoj dio posla protiv Petrovca. Zadatak će biti vrlo težak.

"U situaciji u kojoj se nalazimo, u svakom meču moramo da idemo na pobjedu. Nema tu mnogo filozofije. Vjerujemo da možemo da nastavimo pozitivan niz, jer ako nema vjere i optimizma, onda je bitka unaprijed izgubljena. Nema tajni između nas i Petrovca, odlično se poznajemo i presudiće nijanse", izjavio je Radonjić.

Petrovčani nakon dobrog starta sezone nisu očekivali još jedan poraz. Ali kako to obično biva u fudbalu, došao je u najnezgodnijem mogućem trenutku. Istini za volju, protiv lidera šampionata koji je ove sezone dokazao da je u sjajnoj formi. Da ironija bude veća, Petrovčani sada gostuju “otpisanom” Lovćenu, koji je ovog proljeća već pokazao da su ga mnogi možda i prerano otpisali. I to je ono što u ovom trenutku najviše brine četu Milorada Malovrazića.

"Žao mi je što u timu najvjerovatnije neće biti nedovoljno oporavljenih Muhovića i Lakića, koji su važni faktori u igri našeg tima. Isto tako smo i svjesni da su nam bodovi u ovom duelu i te kako presudni u borbi za bijeg iz zone baraža. Da Lovćen ne igra ovako kao što je odigrao u prethodna dva kola, ulogu favorita bih možda dodijelio nama, ali je sada situacija potpuno drugačija. Evidentno je da je klub igrački, trenerski pa i finansijski stabilizovan i da će predstavljati teškog rivala na putu ka ostvarenju cilja. Očekujem otvorenu borbu u kojoj teško da će biti neriješenog rezultata", istakao je pomoćni trener Petrovca, Rudolf-Roki Marčić.

Lovćen - Petrovac

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Željko Pavićević (Podgorica). Početak u 15 časova.

Lovćen (4-2-3-1): Dragojević - Radunović, Tatar, Dušak, Martinović - Mirković, Marković - Hočko, Draganić, Đurišić - Vujović.

Petrovac: (4-4-2): Popović - Radulović, Mrvaljević, Grbović, Mihailović - Šofranac, Golubović, Đukić, Marković - Jablan, Zvicer.

Bonus video: