Dešan: To je taj karakter!

U meču osmine finala je ulog ogroman, rizikovali smo da sedmice i mjeseci priprema padnu u vodu. Ali, bili smo pravi, ovo je moralo ovako da se završi", rekao je Dešan.
0 komentar(a)
Didije Dešan Francuska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Didije Dešan Francuska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2018. 17:08h

Didije Dešan je napokon bio nasmijan, kritika nije bilo - Francuska ide u četvrtfinale poslije velike pobjede nad Argentinom od 4:3.

"Odgovorili smo kako teba, pokazali smo karakter, a nije bilo lako. Meč je bio turbulentan - vodili smo, pa primili gol koji nismo očekivali, a onda smo i bili u minusu. To nas nije poremetilo, nastavili smo da se borimo, jer to je naš mentalitet. Ja odgovaram za ovu grupu momaka koji su sjajni, presrećan sam što su iz ovog meča izašli kaopobjednici. U meču osmine finala je ulog ogroman, rizikovali smo da sedmice i mjeseci priprema padnu u vodu. Ali, bili smo pravi, ovo je moralo ovako da se završi", rekao je Dešan.

Šta mu je sve prolazilo kroz glavu tokom meča?

"Ponašao sam se kao da mi je ovo prvi meč u igračkoj karijeri. Nije bilo straha ni od čega, već znate da nije kraj dok sudija ne kaže da je tako. Drugi gol Argentine nismo smjeli da dozvolimo, ali sam znao da ćemo se vratiti. Znao sam da smo spremni da se borimo do kraja, srećom sve se završilo kako treba", istakao je Dešan.

Mediji upoređuju Kilijana Mbapea sa Brazilcem Ronaldom...

"Ronaldo je bio veoma, veoma brz, ali mislim da je Kilijan još brži. Nije zahvalno porediti, jer pričamo o šampionu i mladiću koji ima ogroman potencijal da bude šampion. Ima samo 19 godina i pred njim je karijera", zaključio je francuski selektor.

Bonus video: