Štimac: Ljubav prema Hrvatskoj, a ne mržnja prema Srbiji

"Ova utakmica, za razliku od nekih drugih, obilježiće mene i moje igrače. Ovo je skroz druga priča, zauvijek će nas pamtiti po ove dvije utakmice sa Srbijom", rekao je Štimac
2 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2013. 13:30h

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac pozvao je danas navijače njegove selekcije da ih u petak uveče bodre ljubavlju prema Hrvatskoj, a ne mržnjom prema Srbiji.

"Meni je draže kada su naši navijači u većini, ali nije mi mrsko ni kad je protivnik u većem broju. Imamo ekipu koja uživa da igra pred punim tribinama i očekujemo da nam publika bude vjetar u leđa. Pozivam sve koji dođu na Maksimir da nas ne bodre mržnjom prema protivniku, nego da ih vodi ljubav prema nama i našim igračima. Ovo je apel, pokažimo visok stepen kulture, pokažimo Evropi i UEFA koja nas stalno blati šta je prava Hrvatska", rekao je Štimac na konferenciji za medije.

On je dodao da je svjestan kako će duel sa Srbijom obilježiti njegov selektorski rad i naveo da se čak ni trijumf sa Hajdukom protiv Crvene zvezde u posljednjem finalu Kupa Maršala Tita 1991. godine u Beogradu ne može porediti sa ovom utakmicom.

"Ova utakmica, za razliku od nekih drugih, obilježiće mene i moje igrače. Ovo je skroz druga priča, zauvijek će nas pamtiti po ove dvije utakmice sa Srbijom. Ali, nadam se da one neće biti i najveća u mojoj trenerskoj karijeri", poručio je Štimac.

Hrvatski selektor istakao je da ne prati previše dešavanja u taboru Srbije.

"Skoncentrisan sam na nas, veče uoči meča imaćemo sve potrebne informacije. Znam da Dejan Stanković neće igrati, ovim putem ga puno pozdravljam i želim mu skori oporavak", zaključio je Štimac.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 18 sati na Maksimiru.

Bonus video: