Pavićević: Englezi po strani, mislimo na Moldaviju

"O utakmici sa Englezima, u kojoj nećemo imati šta da izgubimo, jer se radi o velikoj reprezentaciji sa velikom tradicijom, tek kada završimo utakmicu u Moldaviji", rekao je Pavićević
5 komentar(a)
Pavićević, Foto: Zoran Đurić
Pavićević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.03.2013. 10:11h

Crnogorski fudbaleri pokušaće da razgrnu euforiju koja vlada u Podgorici pred gostovanje Engleza i skocnetrišu se na utakmicu koja život znači, gostovanje Moldaviji, kaže Savo Pavićević.

"Puno je euforije oko Engleske, ali to treba ostaviti sa strane i skoncentrisati se na Moldaviju. Kada sjedim sa prijateljima svi spominju samo Englesku, niko ne govori o Moldaviji. Ja lično govorim samo o Moldaviji, ne spominjem Englesku. Gostovanje u Kišinjevu nam je najbitnija utakmica. O utakmici sa Englezima, u kojoj nećemo imati šta da izgubimo, jer se radi o velikoj reprezentaciji sa velikom tradicijom, tek kada završimo utakmicu u Moldaviji", ističe defanzivac izraelskog Hapoela iz Tel Aviva.

Trijumf u nekadašnjoj sovjetskoj republici približio bi Crnu Goru cilju i unio dozu rasterećenosti pred derbi grupe protiv Engleske u Podgorici.

"Bili bismo korak bliže Svjetskom prvenstvu. Normalno, ništa još ne bi bilo gotovo, ima još dosta da se igra. Samo da nas posluži zdravlje, da nas zaobiđu povrede. Do sada smo pokazali da možemo da se nosimo sa svim ekipama, vjerujem da će tako biti i u petak i u utorak", dodaje Pavićević.

Nedostaje Nikola Driničić, jedan od najvažnijih fudbalera u veznom redu.

"Mnogo sam razočaran njegovim neigranjem. U pitanju je standardan igrač, koji uvijek daje maksimum. Ipak, imamo adekvatne zamjene, kvalitetne igrače na tom mjestu. Nadam se da se njegov izostanak neće osjetiti.

Pavićević očekuje da Crna Gora napada u Kišinjevu.

"Moldavci će se braniti, i treba da se brane. Sigurno da znaju da imamo ubojit napad. Iskreno, još ne znam puno o njima, ali ćemo ih uponati u naredna tri dana. Moramo hladne glave da uđemo u utakmicu, jer je kvalitet je našoj strani, ali to treba pokazati na terenu", zaključio je pouzdani bek crnogorske reprezentacije, koji je zbog kartona propustio gostovanje Ukrajini.

Dl.M.

Bonus video: