Ferdinand odbio poziv Hodžsona

“Razgovarao sam sa selektorom i objasnio mu situaciju. Bilo mi je važno da shvati da sam posvećen reprezentaciji kao i ranije”, rekao je Ferdinand
3 komentar(a)
Ferdinand, Foto: Beta/AP
Ferdinand, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.03.2013. 15:43h

Iako ga je Roj Hodžson uvrstio na spisak reprezentacije za utakmice sa San Marinom i Crnom Gorom, Rio Ferdinand se zahvalio na pozivu.

Hodžson je rekao da se Ferdinand povukao iz nacionalnog tima, jer ima hroničnih problema sa leđima.

“Razočaran sam, ali Rio nije u mogućnosti da prati trenažni proces. Ipak, zadovoljan sam, jer je tražio da razgovaramo, pa sam od njega lično čuo zašto ne može da igra”, rekao je selektor Gordog Albiona.

Ferdinand je poručio da želi u budućnosti da nastupa za nacionalni tim i da će biti na raspolaganju Hodžsonu za buduće utakmice engleske reprezentacije.

“Razgovarao sam sa selektorom i objasnio mu situaciju. Bilo mi je važno da shvati da sam posvećen reprezentaciji kao i ranije”.

“Žao mi je što neću biti na raspolaganju selektoru u narednim mečevima, ali se nadam da ću biti spreman za buduće izazove”, rekao je Ferdinand.

Na odluku Ferdinanda da ne pridruži reprezentaciji, po svemu sudeći, uticao je i menadžer Junajteda ser Aleks Ferguson, koji je zabrinut za formu štopera, a čak je i najavio mogućnost da klub blokira poziv.

Umjesto 34-godišnjeg Ferdinanda, selektor je pozvao mladog fudbalera Totenhema Stivena Kokera, kojem je Uefa u februaru ukinula dva meča suspenzije zbog nereda u Kruševcu na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske.

Bonus video: