Jovanović: Najvažnije okupljanje

"Koncentrisani smo na prvi meč sa Moldavijom, a sjutra, preksjutra ćemo se kompletirati. Daće bog da dođemo do pobjede u Moldaviji", kazao je Milan Jovanović, defanzivac Crvene zvezde
56 pregleda 3 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija, Foto: Zoran Đurić
Fudbalska reprezentacija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.03.2013. 21:23h

Nakon sjajnog učinka u prva četiri kvalifikaciona okršaja, crnogorska reprezentacija kao lider grupe H i sa mnogo optimizma iščekuje nastavak borbe za Svjetsko prvenstvo koje se održava naredne godine u Brazilu. “Sokoli” su danas na Kampu na Starom aerodromu odradili prvi trening pred mečeve sa Moldavijom (22. marta u Kišinjevu) odnosno Engleskom koji je četiri dana kasnije pod Goricom.

Iako im dosadašnji učinak (10 bodova iz četiri meča) daje za pravo da budu optimisti, jasno je da je ostalo još dosta posla kako bi se ostvarili brazilski snovi. Prva prepreka je već u petak u glavnom gradu Moldavije.

Crna Gora želi da je uspješno preskoči, a potom da u pozitivnoj atmosferi dočeka meč sa Gordim Albionom...

"Ovo je jedno od važnijih okupljanja kada je u pitanju naš konačni plasman. Koncentrisani smo na prvi meč sa Moldavijom, a sjutra, preksjutra ćemo se kompletirati. Daće bog da dođemo do pobjede u Moldaviji", kazao je Milan Jovanović, defanzivac Crvene zvezde.

Uz Jovanovića, prvi trening su odradili još Mitar Novaković, Miodrag Džudović, Blažo Igumanović, Simon Vukčević, Fatos Bećiraj, Miloš Krkotić i Mladen Božović.

Selektor Branko Brnović ovog puta ne može da računa na veziste Nikolu Drinčića i Branka Boškovića, koji su otpali zbog povreda...

"Navikli smo na pehove i u ranijim kvalifikacionim ciklusima, šta je - tu je. Sa tim se mora živjeti", rekao je Jovanović.

Naša selekcija kao favorit putuje u Kišinjev...

"Nezahvalno je bilo šta planirati, Moldavija je tvrda reprezentacija. Ako ne uđemo dobro u meč, možemo imati problema. No, uz dobar pristup i odgovornu igru možemo da osvojimo tri boda", ističe defanzivac “sokola”.

Jovanović nije u takmičarskom pogonu zbog kršenja klupske discipline na pripremama Crvene zvezde u Antaliji. Kakva je trenutno situacija?

"Na stend-baju sam, treniram sa ekipom. Vidjećemo kakvi su zahtjevi rukovodstva i trenera. O tome ću, međutim, razmišljati za deset dana", odgovorio je Jovanović.

Da li je moguće ne razmišljati o Englezima prije nego što dođe na red meč u Kišinjevu?

"Englezi su veliki izazov, ali mislim da smo preležali dječje bolesti protiv velikih timova. Mislim da su u prošlim kvalifikacijama naš konačan plasman opredijelili mečevi protiv Bugarske i Velsa. Bitno je da se sada koncentrišemo na prvi meč sa Moldavijom", zaključio je Jovanović.

Krkotić: Kvalitetniji smo

Moldavce najbolje poznaje Miloš Krkotić, nekadašnji vezista Zete, a sada uzdanica Dačije iz Kišinjeva. I Krkotić je istakao da sada treba usmjeriti misli ka prvoj utakmici...

"Sigurno da je Moldavija prioritet. Ako uđemo u meč onako kako treba, nećemo imati problema - osvojićemo tri boda", kaže Krkotić.

Pokretljivi vezista, međutim, poziva na oprez...

"Opasni su kući, igraju agresivno. A kada igraju na domaćem terenu u Moldaviji je velika euforija, čitava nacija je na nogama. Najjači su u defanzivi, ali imamo kvalitetne igrače kakvi su Jovetić i Vučinić. Mislim, međutim, da ćemo uzeti tri boda i mirno dočekati Engleze", rekao je vezista Dačije.

Moldavci su sredinom oktobra prošle godine odigrali bez golova protiv Ukrajine na domaćem terenu...

"Njihov selektor ništa ne mijenja. Iznenađenja su uvijek moguća, ali mislim da ne treba očekivati neku posebnu novost", zaključio je Krkotić.

Bonus video: