"Građani" nude 50 miliona funti za Rojsa i Gundogana

Ćiki Begiristajn, sportski direktor "građana", boravio u Drtmundu na meču Lige šampiona protiv Šahtjora
0 komentar(a)
Marko Rojs, Foto: Beta/AP
Marko Rojs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.03.2013. 08:59h

Mančester siti je ostao bez titule u Engleskoj, pa već sada planira pojačanja za ljeto kako bi povratio primat u Premijer ligi, a igrao i značajniju ulogu u Ligi šampiona od septembra.

Zbog toga se na listi želja nalazi dvojac Borsuije Dortmund - 23-godišnji Marko Rojs i godinu dana mlađi Ilkaj Gundogan, za koje su spremni da plate 50 miliona funti (58 miliona eura).

Skauti “građana” već neko vrijeme prate ova dva fudbalera, a sportski direktor Ćiki Begiristajn je bio u Dortmund na meču Lige šampiona protiv Šahtjora i pokušao je da ubijedi Hansa-Joakima Vackea, generalnog menadžera “milionera”, da pristane na transfer.

Međutim, još uvijek aktuelnom šampionu Njemačke nije nikakva potreba da prodaje igrače.

Nema finansijskih problema, pa je teško očekivati da će Borusija pristati da ih proda.

Sa druge strane, ni igrači nisu voljni da napuste “Vestfalen”.

“Oba igrača znaju za interesovanje Mančester sitija, ali su rekli da će biti potrebno da stigne nevjerovatna ponudu da bi uopšte razmišljali o tome da napuste Borusiju. Oni igraju pred 80.000 navijača u Njemačkoj, a i u Ligi šampiona igraju značajnu ulogu. Takođe, ni klub nema nikakvu potrebu da prodaje ključne igrače”, rekao je za britanske medije neimenovani izvor iz Borusije.

Bonus video: