Sutjeska "gost" Petrovca: Odbrana osvaja titulu

"Nećemo previše razmišljati o protivniku, budući da dosta toga zavisi od nas. Najbitnije je da damo sve od sebe", kazao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske
1 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.03.2013. 12:24h

Maksimalan učinak u prva tri kola nastavka šampionata omogućio je jesenjem prvaku da s visine gleda najbliže pratioce. Izabranici Dragana Radojičića kao nikada do sada “gaze” sve pred sobom, nezavisno od toga gdje i protiv koga igraju.

Čvrstom odbranom, disciplinovanom igrom na sredini terena i realizatorskim sposobnostima pojedinaca onda kada je to najpotrebnije, Sutjeska je dokazala da s pravom gaji šampionske ambicije, htjeli to u Nikšiću da priznaju ili ne.

A primorske ekipe dobro su upoznale jesenjeg prvaka - pali su Mogren i Grbalj, na redu je Petrovac...

"Petrovac je jedna od najnezgodnijih ekipa u ligi. Na otvaranju proljećne sezone savladali su Rudar u Pljevljima, što dovoljno govori kakav nas zadatak očekuje. U svojim redovima imaju iskusne i kvalitetne igrače, koji u svakom trenutku mogu da riješe meč. Ipak, nećemo previše razmišljati o protivniku, budući da dosta toga zavisi od nas. Najbitnije je da damo sve od sebe. Uostalom, nebrojeno puta do sada dokazali smo da imamo dovoljno znanja da odgovorimo na postavljene zadatke", kazao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Utakmica se igra na kampu FSCG u Podgorici, što je takođe olakšavajuća okolnost za Nikšićane, koji će gostovati na neutralnom terenu.

"Glavni cilj biće nam da sačuvamo mrežu, a ako se ukaže prilika za nešto više znaćemo da je iskoristimo. Poznato je da smo na svim dosadašnjim mečevima išli na pobjedu i to se pokazalo kao ispravno. Nema razloga da bilo šta mijenjamo", dodaje Nikolić.

Poslije dobrog proljećnjeg starta, Petrovac je doživio poraz u prethodnom kolu. Oscilacije u igri su normalna stvar, ali je želja na novom”domaćinskom” meču u Podgorici o više nego jasna. Pozitivan rezultat je imperativ. Pitanje je kako zaustaviti zahuktalog lidera...

"Potpuno logično, lideru prvenstva prepuštamo ulogu favorita. Više je razloga za to, a jedan od ključnih je njihova fantastična forma koja je konstantno u uzlaznoj putanji. Kiks iz prošlog kola je već zaboravljen. Fudbal je takva igra, sastavljena od uspona i padova i toga moramo da budemo svjesni. Važno je da u ovakvim mečevima budemo pravi, i ja sam siguran da ćemo to već sada pokazati", rekao je kapiten Petrovca Nikola Mihailović.

Domaćin će nastupiti bez suspendovanog Grbovića i povrijeđenog Zvicera.

Bonus video: