Budućnost dočekuje Mornar: Majstori remija

"Očekujem da ćemo danas ponoviti igru iz prethodnih mečeva, a da ćemo popraviti realizaciju", kaže Radivoje Golubović, najbolji igrač Budućnosti u drugoj polusezoni
0 komentar(a)
Golubović, Foto: Savo Prelević
Golubović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2013. 12:27h

Ukupno sedem remija je iza fudbalera Budućnosti i Mornara pred današnji međusobni duel na stadionu pod Goricom (15 časova).

Nakon serije od šest pobjeda kojom su se u finišu prvog dijela vratili u trku za titulu, podgorički fudbaleri prešli su na remije - vezali su ih četiri, sasvim neuobičajeno za ekipu koja se bori za titulu.

Da simbolika bude potpuna, i Mornar stiže pod Goricu sa “punom torbom” remija, sva tri u drugom dijelu sezone koje je ekipa Saša Petrovića ostvarila u duelima protiv Mladosti, Petrovca i Čelika.

U Budućnosti se nadaju da će konačno izaći iz ovog začaranog kruga (remiji sa Petrovcem, Čelikom, Zetom i Rudarom), jer bi nastavak serije neriješenih rezultata bio poguban po šampionske ambicije, naročito kada je najveći rival, Sutjeska, u seriji pobjeda...

"Ne znam kako da objasnim tu seriju, zapravo rezultati su jedino loše što je bilo na tim utakmicama. Jer, zadovoljni smo kako igramo, stvaramo puno šansi, u Pljevljima smo promašili sijaset velikih prilika, dok smo protiv Zete primili tri nesrećna gola, jedan iz penala u posljednjem minutu. Očekujem da ćemo danas ponoviti igru iz prethodnih mečeva, a da ćemo popraviti realizaciju", kaže Radivoje Golubović, najbolji igrač Budućnosti u drugoj polusezoni.

Podgoričani ne odustaju od šampionskih ambcija, iako za liderom kasni sedam bodova.

"Ne opterećujem se, vjerujem da se ne opterećuju ni moji saigrači. Moramo da razmišljamo kako da mi dobijamo utakmice, a ne šta rade rivali. Jer, liga je toliko izjednačena, u opticaju je toliko bodova da sam siguran da će borba trajati do kraja", dodaje Golubović.

A već poslije tri prvenstvena kola nastavka jasno je da će Mornarova uzdanica na putu ka ostvarenju zacrtanog cilja biti granitna odbrana. Tri vezana remija, svega jedan postignut, ali i primljen gol, najbolja su potvrda ove tvrdnje. I onda je potpuno jasno da će upravo ta odbrana biti i ključni element na najtežem mogućem gostovanju za Barane.

Za razliku od Budućnosti, fudbaleri Mornara prihvatili bi da se serija remija nastavi.

"Niko nas nije nadigrao ovog proljeća, a da je u nekoliko navrata bilo i malo više sportske sreće i drskosti u završnici napada, sada bi naš bodovni konto sigurno bio znatno veći. Ali, ne gledamo više nazad. Znamo kome gostujemo, znamo da Budućnost juriša na titulu i znamo da je favorit u svakom meču koji igra pred svojim navijačima, bez obzira ko je protivnik. Ali, vjerujemo i u sebe. Drugačije i ne smije da bude. Želimo fajterski meč, nećemo bježati od borbe, niti se unaprijed predati. Čekaćemo svoju šansu i pokušati da iskoristimo svaki mogući propust rivala", rekao je trener Mornara Petrović, koji je dva puta u trenerskoj karijeri vodio Budućnost.

Bonus video: