Advokati: Protiv Mamića se vodi politički proces

Po izlasku iz policije u Heinzlovoj, Mamićev drugi advokat Mate Matić kazao je da će teško "javnost i njega uvjeriti da se ovdje ne radi o političkim konotacijama"
59 pregleda 2 komentar(a)
Zdravko Mamić, Foto: Novosti.rs
Zdravko Mamić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 15.03.2013. 22:48h

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić ostaće preko noći u pritvoru, a ujutro će biti prebačen u Županijski sud u Zagrebu.

Ante Madunić, pravni zastupnik Mamića, potvrdio je za “Večernji list” da će njegov klijent prespavati u pritvorskoj jedinici, a sjutra bi se trebao pojaviti pred sudijom Županijskog suda.

“Apsurdno je bilo i privođenje. Ovo sve je predstava za narod, ali nisam siguran da narod to želi. O tome neka misle oni koji su ovo napravili”, kazao je Madunić i dodao da se nada "da će nam dati priliku da se branimo".

Madunić je dodao da je Mamić cijelo privođenje primio "borbeno".

“Smatra da se radi o jednom političkom procesu i mi kao advokati smo u to uvjereni”, kazao nam je Madunić.

On nije želio da prognozira do kada će Mamić ostati u zatvoru.

“Nadam se da će na kraju svega biti oslobođen. Ali, niko u ovoj državi nije bio predsjednik, a da nije bio malo u zatvoru”, zaključio je u šali Madunić.

Po izlasku iz policije u Heinzlovoj, Mamićev drugi advokat Mate Matić kazao je da će teško "javnost i njega uvjeriti da se ovdje ne radi o političkim konotacijama".

“Način na koji je ovo započelo, nema nekakvih drugih predznaka nego upravo takvih. Mi smo došli na gotovu stvar. Unaprijed je već određeno da će on prespavati u Oranicama. To su odluke koje su donešene bez mogućnosti uticaja na njih”, rekao je Matić.

On je dodao da je neprihvatljivo da se u medijima govori da ovdje postoji kazneno djelo mržnje.

“Zamjeram i predsjedniku države i kolegama koji se usuđuju da na ovaj način daju svoja mišljenja i mišljenja u predmetu u kojem još ništa nije utvrđeno. Ovdje se ne radi o ničem drugom, nego možda o nekakvoj uvredi". Nije to tako davno bilo i sa druge strane je stigla slična uvreda. Zato što neko ima imunitet, mislim da ga ne možemo stavljati u drugi kontekst u kojem se nalazi svaki čovjek u ovoj državi”, zaključio je Matić očito aludirajući na izjave Željka Jovanovića.

Bonus video: