Rudar protiv Zete želi da prekine post

Nakon dva poraza i remija, ništa drugo i ne preostaje izabranicima Nikole Rakojevića, jer bi još jedan neuspjeh pod Golubinjom čak počeo da ugrožava i četvrtu poziciju na tabeli
0 komentar(a)
Zeta - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Zeta - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.03.2013. 10:48h

Da li je došlo vrijeme za trijumf, pitaju se u pljevaljskom fudbalskom prvoligašu. I odmah, kao iz topa daju odgovor – jeste!

Mada, nakon dva poraza i remija, ništa drugo i ne preostaje izabranicima Nikole Rakojevića, jer bi još jedan neuspjeh pod Golubinjom čak počeo da ugrožava i četvrtu poziciju na tabeli.

Međutim, neće „rudarima“ biti lako da stignu do prve proljećne trojke. Naprotiv. Zeta je, za razliku od jesenje polusezone, „stala na noge“, počela da pobjeđuje i polako da bježi iz opasne zone, što Pljevljacima značajno otežava posao. Ali, izgovora nema. Pobjeda je skoro imperativ.

"Jeste da to moranje može da sputa, ali smo definitivno došli u situaciju kada ne smijemo ni da razmišljamo o nekom drugačijem ishodu. Dobro je što smo protiv Budućnosti prekinuli mini seriju poraza, taj remi bi mogao biti lijepa najava ljepših dana za Rudar. Znam da će trebati mnogo truda da bi se savladala ekipa sa Trešnjice. Ni malo nas ne zavarava činjenica da smo ih jesenas baš na tom terenu lako i ubjedljivo dobili. Ovog puta bi moglo biti više problema, ali sam ubijeđen da ćemo ih riješiti kako treba i ostvariti cilj, uprkos stalnim kadrovskim poteškoćama kojih nikako da se otarasimo", kaže kapiten pljevaljskog prvoligaša, Neđeljko Vlahović.

U pomenute poteškoće, ovog puta se „uklapa“ izostanak dvojice reprezentativaca, seniorskog Igumanovića i mladog, Alića. Obojica moraju da „odleže žuticu“.

Zeta želi da nastavi uspješnu seriju i na gostovanju pod Golubinjom. Prvoligaš iz Golubovaca je u prva tri proljećna kola osvojio sedam bodova (savladani su Lovćen i Grbalj, dok je utakmica protiv Budućnosti završena bez pobjednika).

"Očekujem tešku utakmicu. Nadam se, međutim, da ćemo odigrati agresivno i disciplinovano jer želimo da nastavimo uspješnu seriju. No, uz sav respekt prema domaćinu, mi sa imperativom iščekujemo i naredni meč. Rudar nije dobro prošao u minula tri kola, ali radi se o ekipi koja posjeduje kvalitet. No, oni će se pozabaviti sopstvenim učinkom. Mi želimo da odigramo što bolje i nastavimo pozitivnu seriju", rekao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

Gost može da računa i na Aleksandra Boljevića koji se prije nekoliko dana vratio iz Ajndhovena. Mladi napadač će od naredne godine nastaviti karijeru u PSV-u, čeka se samo da u decembru postane punoljetan...

Rudar - Zeta

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Đuranović, Željko Pavićević (Podgorica). Početak u 15 časova.

Rudar (4-4-2): Vukliš - Jeknić, Nestorović, Petrović, Damjanović - Brnović, Vlahović, Kaluđerović, Bambur (Sekulić) - Jovanović, Stojanović.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M. B. Radulović, Kaluđerović, Cavnić, Novović - Burzanović, Brnović, Božović - Boljević, Vlaisavljević - Korać.

Bonus video: