Konte: Želimo da san u Ligi šampiona traje do kraja

"Bajern je oduvijek bio jedan od najvećih evropskih klubova, imaju ogromno iskustvo u Evropi, a u dvomeč će ući rasterećeni jer u Bundesligi imaju ogromnu bodovnu zalihu", kazao je Konte
0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2013. 16:05h

Trener Juventusa Antonio Konte izjavio je da će njegova ekipa protiv Bajerna u četvrtfinalu Lige šampiona pokušati da "produži san" o uspjehu elitnom takmičenju.

"Znali smo da nas u ovoj fazi čeka težak rival. Poslije Čelzija, čeka nas duel sa drugim prošlogodišnjim finalistom LŠ. Bajern je oduvijek bio jedan od najvećih evropskih klubova, imaju ogromno iskustvo u Evropi, a u dvomeč će ući rasterećeni jer u Bundesligi imaju ogromnu bodovnu zalihu", kazao je Konte za sajt Juventusa.

Prva četvrtfinalna utakmica igra se 2. aprila u Minhenu, a revanš je osam dana kasnije u Torinu.

"Radujemo se mečevima sa Bajernom i dočekaćamo ih potpuno spremni. Ove sezone živimo svoj san i hoćemo da on potraje do samog kraja. Prošle sezone smo LŠ gledali "iz fotelje", a sada smo se vratili da igramo vodeću ulogu", poručio je Konte.

Kros: Poslije Barselone, Juventus je najteži rival

Fudbaler Bajerna Toni Kros rekao je danas da, ako se izuzme Barselona, njegov klub nije mogao da dobije težeg protivnika u četvrtfinalu Lige šampiona od Juventusa.

"Juventus je ove sezone u grupnoj fazi takmičenja izbacio šampiona Evrope Čelzi. To je najgori mogući rival posle Barselone. Biće nam potrebne dvije vrhunske partije ako želimo da prođemo dalje. Optimalno bi bilo da u prvom meču zabiležimo pobjedu bez primljenog gola", rekao je Kros za klupski sajt.

Bonus video: