Krespo: Murinjo je poseban, rođeni je pobjednik i vođa

"Trofeji najbolje govore o njemu. Pored njega se svaki igrač oseća posebnim. Radi se o veoma harizmatičnom čovjeku, a to je nešto sa čime se čovjek rađa", objasnio je Krespo
0 komentar(a)
Krespo, Foto: Reuters
Krespo, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2013. 16:26h

Legendardni argentinski napadač Ernan Krespo smatra da o kvalitetu trenera Reala iz Madrida Žozea Murinja najbolje govore titule koje je Portugalac osvojio do sada.

Krespo je, podsjećanja radi, sa Murinjo sarađivao u londonskom Čelziju.

"Rad sa Murinjom zaista je bio spektakularan. Ima nešto posebno u vezi sa tim čovjekom. On je rođeni pobjednik i vođa, a pored toga, na njegovim treninzima igrači su se uvijek dobro zabavljali", kazao je Krespo za sajt madridskog Reala.

Murinjo je u kraljevski klub došao u ljeto 2010. godine, a do sada je osvojio jednu šampionsku titulu i Kup kralja.

Portugalac je na klupi Čelzija dva puta bio prvak Engleske, a sa Interom i Portom je, pored titula u nacionalnim šampionatima, osvajao i Ligu šampiona.

"Trofeji najbolje govore o njemu. Pored njega se svaki igrač oseća posebnim. Radi se o veoma harizmatičnom čovjeku, a to je nešto sa čime se čovjek rađa", objasnio je Krespo.

On je igračku karijeru završio prošle godine u dresu italijanske Parme. Pored ovog kluba i Čelzija, još je nastupao za Lacio, Inter, Milan, Đenovu i River Platu.

Bonus video: