Mamić: Srbin ne može da vodi najvažniji resor u Hrvatskoj

"Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao tegove, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac", rekao je Mamić za Jovanovića
90 pregleda 9 komentar(a)
Zdravko Mamić, Foto: Facebook
Zdravko Mamić, Foto: Facebook
Ažurirano: 15.03.2013. 12:21h

Prvi čovjek Dinama iz Zagreba, Zdravko Mamić izjavio je danas da Srbin ne može da vodi resor sporta u Hrvatskoj i optužio ministra sporta te zemlje Željka Jovanovića da mrzi sve što je hrvatsko.

"On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, fudbalski savez... Kod njega ne vidite osmjeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao tegove, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac", rekao je Mamić, a prenio zagrebački Večernji list.

On je ocijenio da je Hrvatska već 20 godina u vrhu svjetskog fudbala, kao i da je Dinamo najbolji klub u jugoistočnoj Evropi.

"Hrvatska je već 20 godina u vrhu svjetskog fudbala, a Dinamo je najbolji klub u jugoistočnoj Evropi. No, uvijek ima onih koji će sve učiniti da obezvrijede moj rad", rekao je Mamić.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske dočekaće u petak, 22. marta, u Zagrebu selekciju Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

HSN osudio ponašanje Mamića i najavio pokretanje postupka

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) osudio je ponašanje svog člana Izvršnog odbora Zdravka Mamića, koji je rekao da Srbin ne može da vodi resor sporta u toj zemlji i da je ministar Željko Jovanović "hrvatomrzac".

"HNS smatra kako svaki sportski radnik treba kao pojedinac da odgovara za svoje riječi i djela, pa se stoga moramo ograditi od posljednje izjave gospodina Zdravka Mamića za Soundset radio. Smatramo da izjave člana Izvršnog odbora HNS-a Mamića neprihvatljivim, a takav način komunikacije neprimjerenim", navodi se u saopštenju HNS.

HNS je najavio da će protiv Mamića biti podnijeta prijava i pokrenut disciplinski postupak.

"Kao član Izvršnog odbora HNS-A gospodin Zdravko Mamić, kao i svi nogometni radnici, dužan je da poštuje odredbe Kodeksa o ponašanju fudbalskih radnika. Budući da je Mamić svojom izjavom povriedio

spomenuti Kodeks, protiv njega će biti podnijeta prijava radi pokretanja disciplinskog postupka", piše u saopštenju.

Bonus video: