Može li Ronaldo protiv urugvajskog zida?

CR7 nikada nije bio strijelac u nokaut fazi na mundijalima, sada ima šansu da sve ispravi
1 komentar(a)
Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2018. 10:49h

Urugvaj je jedna od tri ekipe sa maksimalnim učinkom u grupnoj fazi Mundijala. To ga i čini i blagim favoritom u osmini finala protiv Portugala, koji je preživio strah u finišu protiv Irana rizikujući šokantnu eliminaciju.

Niko, ipak, ne može da otpiše aktuelnog prvaka Evrope, bez obzira na to što je bio blijed u sva tri meča u grupi u kojoj su bili još Španija i Iran.

Nije svakako briljirao ni Urugvaj, ali je u sve tri utakmice, posebno protiv Rusa, pokazao koliko je takmičarski moćan, spreman na sve samo da dođe do rezultata.

To se, uostalom, i očekivalo od ekipe čiji su lideri ličnosti poput Dijega Godina, Luisa Suaresa, Edinsona Kavanija...

“Urusi” nisu primili gol, nisu pretrpjeli ni veliki broj šansi u mečevima sa Egiptom, Saudijskom Arabijom i "zbornajom", pa i to najbolje govori kakav zadatak ima Kristijano Ronaldo večeras (20 časova) u Sočiju.

"Portugal je jaka reprezentacija, sa mnogo ozbiljnih igrača. Detalji će odlučiti, a naš plan je da limitiramo njihove napadače najviše što možemo", rekao je vezista "selestea" Matijas Vesino.

Zaustaviti protivnika i zadati mu udarac kada najmanje očekuje - to je uvijek cilj Urugvaja, čiju odbranu drže Godin i Hose Marija Himenes (oporavio se od povrede i spreman je za meč).

Za golove su zaduženi priznati napadači, Suares i Kavani, a dali su ih do sada na Svjetskom prvenstvu ukupno tri.

Suares je pogodio dva puta, a samo još jedan pogodak mu treba da se izjednači sa Oskarom Migesom, najboljim urugvajskim strijelcem na mundijalima (dao je osam golova).

"Luis i Edinson su naša ogromna snaga u napadu. Njihov doprinos se često ne može vidjeti okom statistike", dodao je Vesino, vezista Intera.

A ako bi se pričalo o kvalitetima Portugalaca, oni su slični svima koji su nabrojani kada je Urugvaj u pitanju. Tim Fernanda Santoša ima sistem u kojem je apsolutno sve podređeno odbrani sopstvenog gola i kvalitetima Ronalda.

"Rekao bih da smo Urugvaj i mi slične ekipe. Ali, mi imamo Ronalda, najboljeg igrača na planeti", ističe desni bek Portugala Sedrik Soareš.

Ronaldo je Mundijal počeo silovito, het-trikom protiv Španije na istom stadionu na kojem se igra večerašnji duel, a onda se upisao i protiv Maroka.

Usporio je u duelu sa Iranom, kada je promašio penal.

Sada se od njega očekuje da bude čovjek odluke, ali i da prekine negativan trend, jer nikada na mundijalima nije bio strijelac u nokaut fazi.

Odigrao je ukupno 424 minuta...

"To ne znači ništa, svi znamo da je Ronaldo šampion", rekao je Santoš.

Bonus video: