Drinčić otpao; Brnović: Neću da kukam

"Kada je otišao u Njemačku na detaljne preglede ustanovljeno je da je slomio koščicu u zglobu, i da je potrebna operacija", kaže Brnović za “Vijesti”.
9 komentar(a)
Drinčić, Foto: Savo Prelević
Drinčić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2013. 12:52h

Englezi su ostali bez Džeka Vilšira, ali su problemi Roja Hodžsona dječja igra u odnosu na glavobolje crnogorskog selektora, Branka Brnovića.

Nakon Branka Boškovića, koji je zbog operacije koljena otkazao dolazak samo dva sata nakon što se opet našao na spisku, standardni vezista Nikola Drinčić je drugi fudbaler na kojeg Brnović neće moći da računa u utakmicama svih utakmica, protiv Moldavije i Engleske.

Baš kao Bošković, i Drinčić će morati na operaciju, ali ne koljena, već - skočnog zgloba.

"Drinčić je otkazao definitvno. Neću da govorim koliko je tu neko bio stručan ili nestručan, ali on je povredu vukao više od mjesec, mislilo se da je lakše prirode. Kada je otišao u Njemačku na detaljne preglede ustanovljeno je da je slomio koščicu u zglobu, i da je potrebna operacija", kaže Brnović za “Vijesti”.

Hendikep je ogroman. Ako Boškovića tu nije bilo tri godine, a opet je trebalo da bude vrlo značajan u veznom redu protiv Moldavije i Engleske, šta tek reći za Drinčića. Vezista ruskog Krasnodara je jedan od onih fudbalera za koje Brnović - nema pravu zamjenu.

"Hendikep je ogroman, za reprezentaciju, za mene lično jer Drinčić mnogo znači odnosom prema igri, prema dresu. Da ne govorim o doprinosu na terenu, prekidima koje sjajno izvodi. Šteta je velika, ali neću i ne želim da kukam, naći ćemo nekog ko će ga dostojno zamijeniti".

I Drinčić i Bošković trebalo je da počnu meč u Moldaviji, otkrio je Brnović.

"Bili su mi mnogo značajni, naročito za prvu utakmicu, gdje sam ih planirao za prvu ekipu. Najveći je problem što u četiri dana igramo dvije utakmice i plašim se da će biti kartona, a mnogi igrači su opterećeni. Da igramo jedan meč, hendikep bi bio manji. Ali, želim sve da gledam sa pozitivne strane, Drinčić već ima žuti karton i moći ću na njega da računam na utakmici sa Ukrajinom u junu. Nadam se da će se oporaviti do tada, i on i Bošković".

Selektorov optimizam sa prošlonedjeljne pres konferencije nije opao, uprkos novonastaloj situaciji.

"Povrede u tom smisli ne mijenjaju ništa. I dalje smatram da smo favoriti u Moldaviji, da imamo igrače koji mogu da riješe utakmicu i da treba da pobijedimo. Ta utakmica nam je nevjerovatno značajna, ako osvojimo tri boda imaćemo pravi spektakl protiv Engleske", ističe Brnović.

Crna Gora je dva puta u prošlim kvalifikacijama igrala neriješeno sa Engleskom. Za utjehu - Drinčić nije bio u timu, ni u Londonu, ni u Podgorici.

"Već sam ponovio nekoliko puta, imamo ekipu koja na stadionu pod Goricom može da igra sa svim reprezentacijama u Evropi, osim možda Španijom", ne zaustavlja se Brnovićev optimizam.

Reprezentacija se okuplja u nedjelju. Spisak od 25 fudbalera već je “kraći” za dva imena. Utakmica sa Moldavijom u Kišinjevu igra se 22. marta, Englezi četiri dana kasnije, 26. marta gostuju u Podgorici.

Orsato u Moldaviji, Erikson u Podgorici

Italijan Danijele Orsato sudiće meč Modlavija - Crna Gora u Kišinjevu, dok će Šveđanin Jonas Erikson dijeliti pravdu u Podgorici protiv Engleza, odlučio je Komitet za takmičenje Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Orsato od 2006. sudi mečeve Serije A, dok se na listi Fife nalazi od 2010. U karijeri je vodio mnogo velikih mečeva (prošle sezone Milan - Inter), a sudio je i finale Kupa Rumunije Rapid - Dinamo kao “specijalac”, jer klubovi nisu vjerovali domaćim sudijama.

Erikson je takođe poznati sudija, dijelio je pravdu na mečevima Evropskog prvenstva i Lige šampiona. Između ostalih, dijelio je pravdu i na meču Šalke - Galatasaraj prije dvije noći.

Širi spisak Moldavaca za Crnu Goru

Selektor Moldavije Jon Karas objavio je širi spisak fudbalera za kvalifikacione mečeve sa Crnom Gorom i Ukrajinom. Na spisku se nalaze:

Golmani Namasko (Volga, Rusija), Pašenko (Malavan, Iran), Negai (Milsami, Moldavija) i Kačančea (Zimbru, Moldavija)

Defanzivci Epureanu (Dinamo Moskva), Bordijan, Bulgaru (Volga), Armas (Kuban, Rusija), Golovatenko (Sibir, Rusija), Jardan (Rapid Gidiči, Moldavija), Potarniče (Belšina, Bjelorusija) i Erhan (Torpedo, Bjelorusija)

Vezisti Georgiev, Onika, Pašenko i Dedov (Šerif, Moldavija), Andronik, Antonijuk (Zimbru, Moldavija), Antonijuk (Iskra Stal, Moldavija), Suvorov (Akademija, Moldavija), Josan (Tiraspol, Moldavija), Kovalčiuk (Aktobe, Kazakstan), Tigirlas (Astana, Kazakstan), Gatcan (Rostov), Cebotaru (Spartak Naljčik), Sidorenko (Hapoel Nazaret, Izrael) i Jonica (Arau, Švajcarska)

Napadači Bugajov (Tobol, Kazakstan), Doroš (Rapid Gidigči, Moldavija), Ginsari (Neftehimik, Rusija), Pikuščijak (Amkar) i Popovici (Tiraspol, Moldavija).

Bonus video: