Crnogorski kadeti poraženi nakon penala od Hrvatske

Iako će do kraja turnira današnji rivali odigrati po još jedan meč, na osnovu propozicija turnira, izvodili su se jedanaesterci kako bi u slučaju istog broja bodova na kraju turnira bio poznat konačan pobjednik
1 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2013. 12:28h

Kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Hrvatskom rezultatom 0:0 u drugom kolu razvojnog tunira UEFA koji se igra u Umagu.

Iako će do kraja turnira današnji rivali odigrati po još jedan meč, na osnovu propozicija turnira, izvodili su se jedanaesterci kako bi u slučaju istog broja bodova na kraju turnira bio poznat konačan pobjednik.

Više sreće i koncentracije u penal seriji imali su reprezentativci Hrvatske koji su slavili rezultatom 5:4.

Na prilično raskvašenom terenu viđena je kvalitetna utakmica u kojoj su oba rivala imala šta da prikažu. Najveći posao odradile su vezne linije, pogotovo u defanzivi, pa je izostao veći broj prilika pred oba gola.

Naša selekcija uspjela je u prvom dijelu susreta i da zatrese mrežu, ali je pogodak Vujanovića poništen zbog, prema mišljenju arbitra, ofsajd pozicije našeg napadača.

Hrvatska je najozbiljniju priliku imala na startu drugog dijela kada je Ćorić nakon kornera pogodio prečku gola koji je čuvao Vuksanović.

"Sokolići" su u drugom dijelu susreta stvorili dvije prilike preko Camaja ali je za pogodak nedostajao bolji završni pas.

Prema propozicijama turnira nakon završetka susreta pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, čiji će ishod dobiti na značaju jedino u slučaju da današnji rivali turnir završe sa istim brojem bodova i istom gol razlikom. Uspješniji su bili kadeti Hrvatske koji su mrežu našeg gola zatresli pet puta, pa je penal rulet završen rezultatom 5:4.

"Odlična utakmica sa favoritom turnira. Jako dobro smo stajali na terenu i imali veći posjed lopte. Postigli smo i regularan pogodak preko Vujnovića u prvom poluvremenu koji nije priznat. U drugom poluvremenu smo imali dvije odlične situacije Camaja, koje nismo iskoristili a protivnik je bio konkretan jedino na početku drugog dijela kada je lopta pogodila prečku. Ostaje žal što smo uzeli samo jedan bod, jer po svemu smo zaslužili sva tri. Želio bih da pohvalim sve kandidate jer su bili na visokom nivou", rekao je selektor Ljutica, a prenosi sajt FSCG-a.

Sljedeći meč naša selekcija igra protiv Makedonije u četvrtak sa početkom u časova.

Crna Gora – Hrvatska 0:0 (penali 4:5)

Poreč – Stadion Veli Jože. Gledalaca: 50. Sudija: Vedran Jelenčić (Hrvatska).

Crna Gora: Vuksanović, Đukić, Popović, Vukčević, Boričić, Camaj, Burzanović (Orlandić), Vujnović (Globarević), Tripković (Đurković), Rašo (Knežević), Hadžiosmanović (Marković).

Hrvatska: Gujić, Cerovec, Čolić, Bitunjac, Benković, Ćosić, Ždinjak, Ćorić (Matić), Vlašić (Anočić), Jukić (Mrkonjić), Balić.

Bonus video: