Boljević od naredne godine u PSV-u

"Ne želimo da prejudiciramo stvari, ali možemo da kažemo da je naš igrač na pragu prelaska u PSV", rekao je Vladimir Šišević, generalni sekretar Zete.
50 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.03.2013. 20:27h

Priče da je PSV ozbiljno zainteresovan za napadača Zete Aleksandra Boljevića dobile su i zvanično pokriće... Jedan od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera otputovao je za Ajndhoven na ljekarske preglede! Još je, međutim, rano da Boljević obuče dres “filipsovaca” - biser tima sa Trešnjice će tek u decembru proslaviti 18. rođendan, a poznato je da Fifa ima prilično rigorozna pravila za maloljetne fudbalere.

Ali, senzacionalan transfer trebalo bi da se realizuje u bliskoj budućnosti, čim talentovani fudbaler postane punoljetan...

"Ukoliko Boljević uspješno prođe rigorozne ljekarske preglede, potpisaće predugovor sa holandskim klubom. Ne želimo da prejudiciramo stvari, ali možemo da kažemo da je naš igrač na pragu prelaska u PSV. On bi mogao da postane njihov član već od 1. januara 2014. godine", rekao je Vladimir Šišević, generalni sekretar Zete.

Na Trešnjici se, logično, već osjećaju počastvovano...

"Ukoliko se sve završi kako priželjkujemo, bićemo izuzetno zadovoljni. Velika je čast ne samo za Zetu, već i za crnogorski fudbal, da naš fudbaler postane član jednog od najboljih evropskih klubova. Nadmo se da će to dodatno unaprijediti njegovu karijeru", dodao je Šišević.

A poziv iz Holandije ne čudi ni najmanje jer se Boljević pokazao upravo na meču protiv PSV-a u plej-ofu ljetošnjih kvalifikacija za Ligu Evrope.

Iako je crnogorski tim poražen sa 14:0 u dvomeču, Boljević je već nakon prvog meča pod Goricom (Holanđani slavili sa 5:0) zaslužio komplimente od strane trenerske veličine Dika Advokata.

"Skauti PSV-a pratili su Boljevića na našim mečevima sa holandskim timom, ali i na ostalim okršajima u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i na utakmicama koje je igrao u dresu mlađih reprezentativnih selekcija", zaključio je Šišević.

Boljević je omladinski reprezentativac Crne Gore, a već nekoliko puta bio je i na spisku selektora A tima Branka Brnovića...

Bonus video: