Draksler - novo njemačko čudo od igrača

Julijan Draksler, 19-godišnja zvijezda Šalkea, polako postaje jedna od najvećih fudbalskih ličnosti u Njemačkoj
0 komentar(a)
Draksler, Foto: Beta/AP
Draksler, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.03.2013. 10:46h

Prošlog ljeta je, kada je preslušavao poruke na sekretarici, saznao da ga je Joakim Lev uvrstio na širi spisak njemačke reprezentacije, a nakon ovakve sezone pozivi u nacionalni tim će biti sve učestaliji.

Julijan Draksler, 19-godišnja zvijezda Šalkea, polako postaje jedna od najvećih fudbalskih ličnosti u Njemačkoj, a popularnost mu je još više skočila nakon pogotka velikom rivalu Borusiji iz Dortmunda u subotnjem derbiju.

Ovaj mladić već ima dva trofeja sa Šalkeom (Kup i Superkup Njemačke), nedavno je debitovao za „pancere”, a već na ljeto će vjerovatno postati član nekog od velikana evropskog fudbala...

GOLMANI

Abijati (Milan) - nije Đenova bila nemoćna protiv Milana, naprotiv. Međutim, svaku šansu „grifona” je zaustavio veteran na golu „rosonera”.

De Hea (Mančester junajted) - ovo je sezona njegovog sazrijevanja u engleskom fudbalu. Španac je omogućio Junajtedu revanš protiv Čelzija u četvrtfinalu FA kupa...

Puđoni (Kjevo) - malo čuvara mreže može da se pohvali da je zaustavilo Edinsona Kavanija. Puđoni je to uradio u nedjelju, i to sa bijele tačke.

ODBRANA

Boateng (Bajern) - ne može se reći da je neophodan Bajernovoj odbrani, jer je i bez njega bila tačna kao sat. Ipak, tamnoputi je bio bitan za Jupa Hajnkesa protiv Fortune kada je donio tri boda.

Vertongen (Totenhem) - dva gola Belgijanca su bila nedovoljna da Sparsi izbjegnu poraz, prvi u ligi još od decembra 2012, na gostovanju Liverpulu.

Učida (Šalke) - prvo je spojio s golom Drakslera, a potom i Klas-Jana Huntelara asistencijama u stilu Majkona u najboljim danima. Japanac je vrhunski desni bek.

SREDINA

Ramireš (Čelzi) - „plavci” su mogli i do pobjede na „Old trafordu”, a Ramireš će se pamtiti kao strijelac gola za 2:2 i kao jedan od najboljih igrača derbija.

Draksler (Šalke) - još mu je rano da bude ikona Šalkea, ali navijači ga obožavaju. Uostalom, kao i svako dijete jednog od najpopularnijih klubova u Njemačkoj.

Ćavi Prijeto (Sosijedad) - golom je stao na kraj seriji Atletiko Madrida od 14 vezanih pobjeda na svom terenu.

Muniain (Atletik Bilbao) - prošle sezone je eksplodirao, ove se potpuno izgubio. Ipak, Muniain je stigao da sruši favorita - na „San Mamesu” je pala Valensija.

Džerard (Liverpul) - prvo je pogodio Luis Suares, potom i Stjuart Dauning, a finiš je bio rezervisan za legendu - Stivi Dži je pogodio iz penala i donio velika tri boda „redsima” protiv Totenhema.

Dženas (KPR) - ne tako davno je bio reprezentativac Engleske, a sada želi povratak u vrhunski fudbal u dresu KPR-a.

Đakerini (Juventus) - dugo je bio „zacementiran” za klupu, ali mu to nije smetalo da donese „staroj dami” trijumf protiv Katanije koji je, čini se, vrijedan Skudeta.

NAPAD

Huntelar (Šalke) - ionako je imao tešku sezonu, probleme sa klubom, a sada se na sve to nadovezala i povreda koljena.

Pacini (Milan) - povreda, evrogol, izmjena... Sve je to preživio popularni Paco na „Marasiju” protiv Đenove. Zbog bolova u desnoj nozi neće moći da pomogne „rosonerima” protiv Barselone.

Ernandes (Mančester junajted) - majstorski je savladao Petra Čeha i dokazao da je prava alternativa Robinu van Persiju.

Jovetić (Fiorentina) - 12 puta je pronašao put do mreže u Seriji A ove sezone. Ispred njega su samo Kavani, El Šaravi, Di Natale i Pacini.

Ibarbo (Kaljari) - jasno je da je Kaljari samo usputna stanica za 22-godišnjeg Kolumbijca i da će brzo preći u mnogo jači klub. Ibarbo je upisao het-trik protiv Sampdorije...

Amauri (Parma) - Amauri je isti učinak kao Ibarbo imao protiv Torina. Bivši napadač Juventusa je dao tri gola od 77. do 91. minuta.

Ibrahimović (PSŽ) - Parižani se muče protiv svakog, čak i protiv Nansija, sve dok se Ibra ne naljuti..

Bonus video: