Barsi treba čudo i pravi Leo Mesi

Milan se uzda u tradicionalnu italijansku moć u igri na rezultat, ali i u tradiciju, jer nijedan tim u Ligi šampiona nije prošao dalje nakon 0:2 iz prve utakmice...
5 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2013. 13:52h

Milanova pobjeda nad Barselonom u prvom meču osmine finala je prije tri sedmice izgledala čudesno, niko nije mogao ni da pretpostavi da Katalonci mogu da padnu tako nisko na „San Siru” (izgubili sa 2:0).

A kada se vidi šta je sve tim pomoćnika Đordija Roure doživio nakon te milanske noći jasno je da bi prolaz u četvrtfinale u ovom trenutku bio premija ravna osvajanju Lige šampiona. Barsa je u međuvremenu izgubila Kup kralja od Reala, prvenstvo joj nije ugroženo, ali večeras sa sedmostrukim prvakom Evrope igra meč sezone - ovo je okršaj koji bi, u slučaju eliminacije „blaugrane”, mogao već sada da okarakteriše sezone neuspješnom.

Mesi juri Van Nistelroja, Barsa ruši tradiciju

Milan se uzda u tradicionalnu italijansku moć u igri na rezultat, ali i u tradiciju, jer nijedan tim u Ligi šampiona nije prošao dalje nakon 0:2 iz prve utakmice...

"Šta mora da uradi Barsa? Mora da dokaže da je velikan i da natjera Milan da je se plaši kao što su se donedavno plašili i ostali timovi širom Evrope. Ipak, ovo nije ona ista Barselona, briljantna ekipa koja gazi sve. Takođe, nije joj pomoglo ni to što je odavno osvojila Primeru - takva liga joj ne donosi dobro", rekao je Arigo Saki, legendarni trener Milana.

Lionel Mesi će večeras igrati da postigne makar gol i to bi mu bio 57. u Ligi šampiona čime bi prestigao Ruda van Nistelroja i ostao sam na drugom mjestu vječne liste najboljih strijelaca u istoriji ovog takmičenja (prvi je Raul Gonsales sa 71 pogotkom).

"Izgubili smo „apetit”. Nismo gladni kao prije. Vidio sam Mesija, prazan je. Ne znam zašto je to tako. Nema više kod njega emocija kao prije, pogledajte samo snimke nekih utakmica i vidjećete o čemu govorim. Ali, ko sam ja da to propitujem", rekao je desni bek Barse Danijel Alveš.

Roura: Ne zanima me Milan

U Barsi je, govori to i izjava Alveša, situacija daleko od normalne, iako Roura tvrdi da i dalje vjeruje u ono što radi.

"Znam da imamo dobre šanse da prođemo u četvrtfinale. Milan me nije iznenadio u prvom meču, znao sam da je jako teško tamo igrati. Ne znam kako će sada da nam se suprotstavi i to mi nije u mislima, jedino me zanima moj tim i način kako da nadoknadimo minus", kazao je Roura.

Barsa će moći da računa na oporavljenog Ćavija, i to je možda najbolja moguća vijest pred revanš, jer je postalo jasno da Katalonci nisu tako moćni kada nema španskog reprezentativca.

Alegri: Bićemo bolji nego na „San Siru

Masimilijano Alegri dobro zna kakvu razliku ima pred revanš, ali je takođe i svjestan da ta dva gola prednosti protiv Barse mogu da se izbrišu veoma lako...

"Igraću sa tri napadača. Moramo da držimo Barsu daleko od našeg kaznenog prostora i samo tako možemo da se približimo četvrtfinalu - rekao je Alegri.

A potpredsjednik Milana Adrijano Galijani zna da mora i Mesi jednom da se vrati u prepoznatljivu formu. Samo se nada da to neće biti večeras.

"Igramo protiv velike ekipe i igrača koji uvijek pogađa. On je fudbalsko čudovište. Ipak, mislim da smo spremni za ovaj izazov". rekao je Galijani.

Galata u Gelzenkirhenu

Istanbulskih 1:1 na prvi pogled favorizuju Šalke, ali niko u Gelzenkirhenu ne pomišlja da pomisli da će zadatak u revanšu protiv Galatasaraja biti lak. Tim prije što u sastavu neće biti povrijeđenog Klas-Jana Huntelara...

"Ne smijemo da pravimo naivne greške, niti da pomislimo da treba da branimo početnih 0:0. Galatasaraj ima veliki kvalitet u napadu. Povreda Huntelara je hendikep, ali nismo prvi put u ovakvoj situaciji, znaćemo da se izborimo sa problemima - kazao je trener „kraljevsko-plavih” Jens Keler. Šalke je jedna od tri ekipe u Ligi šampiona ove sezone koja nema poraz (tri pobjede, četiri remija), dok je Galatasaraj jedina dva trijumfa u eliti ostvario na gostovanjima (Kluž i Braga).

"Nismo rekli posljednju riječ, znam da imamo šansu za četvrtfinale. Ipak, moram da priznam da je Šalke u mnogo boljoj formi nego što je bio pred naš prvi susret", istakao je trener turskog velikana Fatih Terim.

BARSELONA - MILAN (prvi meč - 0:2)

Barselona - Stadion „Nou kamp”. Kapacitet: 96.636. Sudija: Viktor Kasai (Mađarska). Početak u 20.45.

Barselona (4-3-3): Viktor Valdes - Dani Alveš, Pike, Pujol, Alba - Ćavi, Buskets, Fabregas - Pedro, Mesi, Inijesta.

Milan (4-3-3): Abijati - Abate, Sapata, Mekses, Konstant - Montolivo, Ambrozini, Muntari - Boateng, Nijang, El Šaravi.

ŠALKE - GALATASARAJ (prvi meč - 1:1)

Gelzenkirhen - Stadion „Veltins arena”. Kapacitet: 54.142. Sudija: Jonas Erikson (Švedska). Početak u 20.45.

Šalke (4-2-3-1): Hildebrand - Učida, Hevedes, Matip, Kolašinac - Nojštader, Hoger (Obasi) - Farfan, Draksler, Bastos - Puki.

Galatasaraj (4-3-1-2): Muslera - Sabri, Semih Kaja, Nunkeu, Rijera - Altintop, Felipe Melo, Selčuk Inan - Snajder - Burak Jilmaz, Drogba.

Galerija

Bonus video: