Šalke želi da sruši i Galatasaraj

„Kraljevsko-plavi” će biti oslabljeni za Klas-Jana Huntelara, koji je u subotnjem meču povrijedio koljeno. Neće biti ni neumornog veziste Džermejna Džonsa
1 komentar(a)
Džermejn Džons Šalke, Foto: Reuters
Džermejn Džons Šalke, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.03.2013. 15:35h

Fudbaleri Šalkea dočekuju sjutra Galatasaraj, svjesni da bi im bilo kakva pobjeda ili meč bez golova donijeli plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

U prvom utakmici u Istanbulu bilo je 1:1, a tim iz Gelzenkirhena revanš čeka nakon najdraže pobjede u sezoni - 2:1 nad Borusijom iz Dortmunda u derbiju Rura.

Šalkeu je to bio treći uzastopni trijumf u Bundesligi, ali i drugi ove sezone nad omraženim komšijama.

„Pobjeda u derbiju je melem za dušu”, rekao je sportski direktor Šalkea Horst Helt.

Šalke je bio drugi u Bundesligi, ali je onda pao. Klub je otpustio Huba Stevensa i zaposlio ne baš iskusnog Jensa Kelera, koji je imao promjenljiv početak na trenerskoj klupi.

Klub iz Gelzenkirhena je bez poraza kod kuće u Ligi šampiona ove sezone, a nikada nije ispadao od turskih timova u evropskim takmičenjima.

„U dobroj smo poziciji pred revanš, ali neriješeno iz Istanbula će vrijedjeti nešto samo ako dođemo do četvrtfinala. Ali, momci su dokazali da smo bolji tim”, rekao je Keler.

„Kraljevsko-plavi” će biti oslabljeni za Klas-Jana Huntelara, koji je u subotnjem meču povrijedio koljeno.

Neće biti ni neumornog veziste Džermejna Džonsa, koji je u prvom meču postigao izjednačujući gol, ali je i dobio karton i nema pravo nastupa u revanšu.

Galatasaraj ove sezone ima dvije pobjede u gostima u Ligi šampiona, a u četvrtfinalu je posljednji put igrao 2001.

Jedan od aduta šampiona Turske biće napadač Didije Drogba, koji je danas napunio 35 godina.

Reprezentativac Obale Slonovače ima lijepe uspomene iz Njemačke, gdje je prošle sezone doneo Čelziju trofej Lige šampiona u finalu protiv Bajern Minhena.

Bonus video: