Gaskojn: Alkohol je za mene prošlost

On je za britanski “San” izjavio da je mislio da će umrijeti i obećao je da je alkohol, zbog koga se našao u opasnosti, završena priča
1 komentar(a)
Gaskojn, Foto: Beta/AP
Gaskojn, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.03.2013. 16:20h

Pol Gaskojn, legendarni engleski fudbaler, prvi put se, nakon što je bio životno ugrožen u centru za odvikavanje od alkohola, razgovarao je sa novinarima.

On je za britanski “San” izjavio da je mislio da će umrijeti i obećao je da je alkohol, zbog koga se našao u opasnosti, završena priča.

"Bio sam mrtav, ili bar na putu da napusti ovaj svijet. Tražio sam od ljekara da mi spasu život. Ono čega se sjećam jeste da je jedan od njih rekao da tu nije bilo mnogo opcija.”, rekao je Gaskojn, dodajući da njegovo zdravlje počelo da se pogoršava prošlog ljeta u Dubaiju, kada je poslije 17 mjeseci ponovo počeo da pije.

"Iako su ljekari mislili da neće uspjeti, još uvijek sam ovde i srećan što sam dobio još jednu šansu, i iskoristiću je. Alkohol je za mene prošlost, otišao sam na grupnu terapiju da se oslobodim zavisnostii”, objasnio je Gaskojn, koji je u Sjedinjenim Američkim Državama proveo neko vrijeme na intenzivnoj njezi.

Gaskojn u svojoj karijeri igrao za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers i Midlzbro.

Za engleske reprezentacije odigrao 57 utakmica u kojima je dostigao deset golova.

Bonus video: