Čeliku samo bod u Baru

Nikšićani su u 84. minutu preko Đikanovića zatresli mrežu pouzdanog Radanovića, ali se nisu radovali jer je pomoćnik Radulović signalizirao ofsajd poziciju
0 komentar(a)
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.03.2013. 08:49h

Fudbaleri Mornara stopirali su Čelik u Baru i trećim remijem na startu proljeća još jednom pokazali da će biti tvrd orah, čak i za najkvalitetnije ekipe u ligi.

“Metalurzi” su, sa druge strane, nakon jučerašnjeg remija zaostali 10 bodova za vodećom Sutjeskom.

Barani i Nikšićani su odigrali borbenu utakmicu, sa mnogo trčanja i malo šansi pred oba gola.

Domaći fudbaleri su svega dva puta šutirali u okvir gola - prvi put preko Ćulafića u 31. minutu iz slobodnog udarca, sa 18 metara, kada je odlično reagovao Banović, a drugi put preko Krstovića u 73. minutu, ali ni tada nije bilo opasnosti po gol Čelika.

Bliži golu bili su Nikšićani, koji su mogli dva puta da povedu, i to na samom početku oba poluvremena.

U 2. minutu Radović je na centaršut Bulajića uputio loptu glavom ka donjem lijevom uglu, gdje se našao Radanović i spriječio rano vođstvo gostiju.

U 48. minutu Bulajić je iskosa sa lijeve strane sa petnaestak metara šutirao u suprotan ugao, ali je Radanović ponovo dobro reagovao.

Opasno po gol domaćih bilo je i u 61. minutu kada je Simić u skoku bio brži od golmana Mornara i, na sreću domaćih navijača, koji su ostali u sjenci pedesetak gromoglasnih fanova Čelika, neprecizan, jer je lopta preletjela prečku.

Nikšićani su u 84. minutu preko Đikanovića zatresli mrežu pouzdanog Radanovića, ali se nisu radovali jer je pomoćnik Radulović signalizirao ofsajd poziciju.

"Znali smo da na teškom terenu protiv možda i ponajbolje ekipe u ligi, nećemo imati mnogo šansi za gol. Borba se uglavnom vodila na sredini terena, obje ekipe su čekale kiks rivala, nisu ga dočekale i remi je najpravedniji ishod", kazao je Zoran Đurašković, pomoćni trener Mornara.

Ni trener Čelika, Slavoljub Bubanja, nije bio nezadovoljan:

"Očekivali smo tvrdu utakmicu. Zadovoljan sam borbenošću svojih fudbalera koji su “izginuli” na teškom terenu. Imali smo problema, nastupili smo bez Račića, Ivanovića i Zorića. Ipak smo stvorili dvije šanse, koje, nažalost, nismo iskoristili".

Mornar - Čelik 0:0

Bar - Stadion “Topolica”. Gledalaca: 300. Sudija Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Nikola Razić i Nikola Radulović (Podgorica). Žuti kartoni: Adrović, Dubljević i Radović (Čelik).

Mornar: Radanović 7, Matić 6, Krstović 7, Skopljak 6,5, Obradović 6 (Jelenić), Vojvodić 6,5, Vuković 6 (Rotković 6), Bogdanović 6 (Divanović), Metović 6, Ćulafić 6, Gačević 6,5.

Čelik: Banović 6,5, Dubljević 6,5, Bulatović 6,5, Radović 7, Đikanović 7, Kolev 6, Bulajić 7, Adrović 6, Marjanović 6, Ristić 6 (Kasalica), Simić 6 (Bakoč).

Bonus video: