Orilo se „titula, titula...”

"Prezadovoljan sam pobjedom, slavili smo protiv sjajne ekipe, možda i najbolje sa kojom smo igrali", prokomentarisao je Dragan Radojičić
71 pregleda 1 komentar(a)
sutjeska, Foto: Luka Zeković
sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.03.2013. 07:52h

Lider je nastavio pobjedničku seriju - nakon Grblja i Mogrena, izabranici Dragana Radojičića srušili su i Mladost, koja je kraj Bistrice pružila dobru partiju, ali su neopreznost defanzivaca u 76. minutu i spretnost Igora Počeka, uslovili da gosti napuste Nikšić pognute glave.

Zadovoljstvo kraj Bistrice utoliko je veće ako se zna da su nakon trećeg proljećnog trijumfa najbliži pratioci (Budućnost, Čelik i Rudar) remizirali, što su domaći iskoristili da naprave značajan, ali ne i presudan bijeg na tabeli.

“Titula, titula...”, orilo se sa tribina nakon meča, dok su fudbaleri Sutjeske igrali kolo na centru terena.

No, i pored sedam bodova prednosti u odnosu na Budućnost, igra iz drugog poluvremena Sutjeske zaslužuje dublju analizu, jer je protivnik olako dolazio u situaciju da kazni domaćina, što je i uradio u 67. minutu.

"Prezadovoljan sam pobjedom, slavili smo protiv sjajne ekipe, možda i najbolje sa kojom smo igrali. Sa onim čime raspolažemo, dobro guramo. Igraju momci koji zaslužuju. Drago mi je što je Igor Poček postigao gol. Jednostavno, dajem slobodu igračima, oni to znaju i puni su samopouzdanja", prokomentarisao je Radojičić.

Domaćin je poveo iz prve prave prilike - u 15. minutu dobro su kombinovali Perošević i Stevović, ovaj drugi je u pravom trenutku uposlio Isidorovića na prvoj stativi, koji je preciznim udarcem savladao Vujovića.

Uzvratili su gosti u 27. minutu - korner sa desne strane izveo je Orahovac, loptu je glavom proslijedio Živković, ali je nekadašnji napadač Sutjeske Božo Marković ostao nedorečen u završnici.

U 35. minutu pokušaj Stevovića bio je dobar, da bi do odlaska na odmor bila viđena po jedna šansa pred oba gola. Jedan od najboljih igrača na meču Sanibal Orahovac uposlio je Takua, koji je pogodio Božovića, ali se vezisa Mladosti nije najbolje snašao u kaznenom prostoru. Na drugoj strani, u sudijskoj nadoknadi, Ćetković je lukavim pokušajem umalo iznenadio Vujovića.

U drugom poluvremenu na terenu „plesala“ je Mladost, ali je u konačnom zbiru pobjednik bila Sutjeska.

U 55. minutu Orahovac je iz slobodnog udarca opasno šutirao, ali je Janjušević potvrdio da je u dobroj formi. Deset minuta kasnije ponovo su drhtali domaći - šut Šćepanovića završio je tik pored stative.

Terensku inicijativu Mladost je konačno krunisala u 67. minutu - korner je izveo Orahovac, defanzivci Sutjeske odbili su loptu do Božovića, koji je poslao loptu iza leđa Janjuševića.

Na krilima izjednačenja Mladost je pokušala u potpunosti da preokrene tok meča, ali nakon dvije brze kontre u 68. i 69. minutu kazna je stigla nešto kasnije.

Kao nebrojeno puta do sada, Radojičić je pogodio sa izmjenom (Perošević - Poček). Nikolić je centrirao sa desne strane i pogodio Počeka, koji se odlično snašao između centralnih defanzivaca Mladosti i udarcem glavom ovjerio nova tri boda za jesenjeg prvaka.

"Bez srca se ne mogu osvojiti bodovi u Nikšiću. Sutjeska zna da igra na rezultat, a ima i agresivnu igru. Iz bezopasnih situacija primili smo golove, ali idemo dalje, iako je sada neizvodljivo ostvariti planirano", rekao je Miodrag Vukotić, trener Madosti.

Sutjeska - Mladost 2:1 (1.0)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 1. 000. Sudija: Predrag Radovanovic (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane), Srđan Korać (Bar). Strijelci: Isidorović u 15. i Poček u 76. minutu za Sutjesku, Božović u 67. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Ognjanović, Bečelić (Sutjeska).

Sutjeska: Janjušević 7, Bečelić 6,5, Ognjanović 7, Ćuković 7, Stijepović 6,5, Jovović 6,5 Nikolić 7, Stevović 6,5, Perošević 6,5 (Poček 7) Ćetković 6,5 (D.Karadžić), Isidorović 7 (Kosović).

Mladost: Vujović 6,5, Živković 6,5 (Pavićević), Taku 7, Sanković 6,5 (Savićević), Mandić 6,5, Šofranac 6,5 Vuković 6,5, Božović 7, Marković 6,5 (Šćepanovic), Orahovac 7, Seratlić 6,5.

Bonus video: