Remi po mjeri Nikšićana

Pljevljaci su mogli do pobjede u 86. minutu, Stojanović je sa 17 metara iz okreta uputio projektil ka golu Podgoričana, Agović je već bio savladan, ali je lopta pogodila stativu
0 komentar(a)
Nikola Peco Rakojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikola Peco Rakojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.03.2013. 08:21h

Plus za derbi, minus na kontu Rudara i Budućnosti - utakmica koja je po svemu, osim po golovima, bila iznad domaćeg prosjeka, završena je remijem koji nije zadovoljnio ni domaćina ni gosta.

Posebno ne podgorički tim, koji je imao više šansi i bio bliži pobjedi...

"Nemam šta da zamjerim igračima, čak nisam imao razloga šta da mijenjam. Ipak, već treću utakmicu dešava nam se isto, ne možemo da realizujemo prilike koje je teško ne realizovati. Još ranije sam rekao da je ovo mlada ekipa i nas ne interesuju rezultati ostalih timova. Gledamo sebe. Ovo je bio pravi derbi jedino su nedostajali golovi. Zahvalio bih se domaćinu na svemu", kazao je Radislav Dragićević, trener Budućnosti.

Nakon serije pobjeda krajem prvog dijela (šest), njegova ekipa postala je majstor remija - ukupno četiri zaredom rezultirali su bijegom Sutjeske od čak sedam bodova.

U još goroj poziciji je Rudar, koji je nakon osvojenog boda u tri proljećna kola zaostao za liderom čak 11 bodova i, čini se, definitivno otpao iz trke za titulu...

"Vidi se da napredujemo, prvu utakmicu izgubili smo sa 2:0, drugu sa 1:0, a sada smo igrali 0:0. Red je da u nerednoj utakmici pobijedimo", kazao je Nikola Rakojević, trener Rudara.

Šutem Nikača sa 18 metara na startu, Budućnost je pokazala da je došla po tri boda. Rudar je prvi udarac uputio u 12. minutu, ali kapiten Vlahović nije bio precizan.

Od 15. minuta počela je minijatura Flavija, koji je odigrao najbolju utakmicu, ili bolje rečeno poluvrijeme, od kako je došao u Budućnost. Brazilac je bio kreator svih akcija svog tima u prvom poluvremenu.

U 16. minutu lopta je nakon karambola došla do najboljeg strijelca domaćeg fudbala Admira Adrovića, koji je iz okreta sa pet metara dobro šutirao, ali je sjajno postavljeni Vukliš spasio svoju mrežu.

Četiri minuta nakon toga Flavio je izveo prekid, Kamberović sa pet metara snažno šutirao glavom, ali ponovo je Vukliš čudom spasio svoj gol.

Još se strasti na tribinama nisu ni stišale, a Adrović je šutirao sa desetak metara nakon prodora, ali opet Vukliš je bio odlično postavljen.

Rudar je napokon zaprijetio u 26. minutu. Stojanović je dobro uposlio Brnovića koji je sa ivice peterca šutirao, ali je njegov šut blokirao Tomković.

U 30. minutu sijevnula je kontra Podgoričana. Adrović je jurnuo ka golu Rudara i kada se očekivala egzekucija, Petrović je uklizao i izbio loptu u korner.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Rudar.

Slobodan udarac izveo je Igumanović, lopta se od živog zida odbila ka Stojanoviću koji je, zahvaljujući iskustvu, zahvatio loptu, ali nedovoljno snažno da prevari Agovića, kome je ovo bila prva ozbiljna intervencija na utakmici.

Rudar je u nastavku skratio prodor Flaviju, što je dalo rezultat. U 50. minutu Igumanović je izveo slobodan udarac, ali je nezgodnu loptu ukrotio Agović.

U 58. minutu na sedam metara od gola odlično se gradio Stojanović i šutirao iz okreta, ali blokiran.

Nakon kornera za Rudar uslijedila je kontra Budućnosti, Golubović je izašao sam ispred Vukliša, koji je istrčao sa gol linije i uspio da spasi svoju mrežu.

Pljevljaci su mogli do pobjede u 86. minutu, Stojanović je sa 17 metara iz okreta uputio projektil ka golu Podgoričana, Agović je već bio savladan, ali je lopta pogodila stativu.

Šansu za Budućnost u finišu imao je i Mugoša, tek što je ušao u igru...

Rudar - Budućnost 0:0

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca 2.000. Sudija Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Veselin Radunović (Nikšić). Žuti kartoni: Kaluđerović, Igumanović, Vlahović, Bambur, Alić, Petrović (Rudar), Flavio (Budućnost).

Rudar: Vukliš 7,5, Petrović 7, Alić 6,5, Jeknić 6,5 (Šljivančanin), Nestorović 6,5, Kaluđerović 6,5 (Sekulić 6,5), Vlahović 6,5, Brnović 6,5, Bambur 6,5 (Popović), Stojanović 7, Igumanović 7.

Budućnost: Agović 7, Kabmerović 6,5, Orahovac 6,5, Peković 6,5, Tomković 6,5, Golubović 6,5, M. Vukčević 6,5, Nikač 7 (Mugoša), N. Vukčević 7, Adrović 6,5, Flavio 7,5.

Bonus video: