Ramaljo: Nejmar će zaigrati u Barseloni

"On ima ugovor sa nama do juna 2014. godine i, vjerovatno, će do tada nositi dres Santosa, a potom će preći u Barselonu", istakao trener Santosa
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: REUTERS
Nejmar, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.03.2013. 20:06h

Sezona još nije završena, ali brojni španski mediji svakodnevno pišu o igračima koje bi Barselona moga da dovede tokom ljetnjeg prelaznog roka.

Prvo ime na tom spisku je napadač Santosa Nejmar, za koga je interesovanja pokazao i Real Madrid.

"Ne znam kada će se to desiti, ali sam siguran da će Nejmar zaigrati u Barseloni. Ako bude išao u inostranstvo, a to je izvjesno, treba da izabere Katalonce, jer oni igraju stilom koji njemu najviše odgovara. On ima ugovor sa nama do juna 2014. godine i, vjerovatno, će do tada nositi dres Santosa, a potom će preći u Barselonu”, rekao je u izjavi za radio "La Ksarksa" Murisi Ramaljo, trener Santosa.

Objasnio je i razloge zbog kojih razmišlja na ovaj način.

"U istoriji Barselone su brojni Brazilci ostavili značajan trag, a mislim da bi ista stvar mogla da bude i sa Nejmarom. Uvjeren sam da se može dokazati i biti ubrajan među Barselonine velikane poput Ronalda, Romarija ili Ronalda”.

Kada su u pitanju protivnici ovog transfera, uvijek se ističe da Nejmar ne bi mogao da pronađe "sebe" u Barseloni.

Međutim, Ramaljo se ne slaže sa tom konstatacijom.

"Nejmar ima mjesto u ekipi Barselone, biće teško, ali se on može izboriti. Takođe, biće jako lijepo da gledamo njegove nastupe sa Leom Mesijem, siguran sam da su u stanju da urade ono što malo ko vjeruju da je moguće. Najbitnije je, ipak, da se Nejmar osjeća srećno i zadovoljno, ma gdje igrao”.

Ramalja je govorio i o tome ko su najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku.

"Bez sumnje Mesi je broj jedan, a slijede ga Kristijano Ronaldo, Ćavi, Andres Inijesta i Nejmar. Međutim, on mora da osvoji Svjetsko prvenstvo da bi bio na nivou Pelea ili Maradone", jasan je trener Santosa.

Bonus video: