Jedinstvo u Beranama traži bodove protiv Petrovca

"Svakako da je hendikep što ćemo biti lišeni podrške navijača, ali i pored toga vjerujem u naš trijumf", kazao je bek Jedinstva Nemanja Gojačanin
50 pregleda 1 komentar(a)
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.03.2013. 12:24h

Pokazali su fudbaleri Jedinstva da imaju karakter u prošlom kolu kada su osvojili bod protiv Mladosti iako su na poluvremenu gubili 3:0, pa sa više samopuzdanja dočekuju Petrovac.

S obzirom na to da su zbog slabe organizacije meča protiv Mogrena, kažnjeni sa dvije utakmice igranja bez prisustva publike u bjelopoljskom prvoligašu su odlučili da se sa Petrovčanima sastanu u Beranama, gdje je teren u boljem stanju.

I pored toga izabranici Dušana Jevrića su optimisti i ističu da motiva ne fali jer je svaka utakmica do kraja prvenstva za njih izuzetno značajna u borbi za opstanak.

"Nakon osvojenog boda u meču sa ekipom Mladosti atmosfera u ekipi je odlična i siguran sam da ćemo danas pružiti dobru partiju. Ova utakmica je za nas veoma važna jer bi sa tri boda mirnije dočekali naredne susrete. Svakako da je hendikep što ćemo biti lišeni podrške navijača, ali i pored toga vjerujem u naš trijumf", kazao je bek Jedinstva Nemanja Gojačanin.

Pravo nastupa nema Vladislav Rosić koji je na prošlom meču zaradio crveni karton.

Četiri osvojena boda iz dva proljećnja duela ulila su Petrovčanima dodatnu dozu samopouzdanja. Tim prije što su praktično oba odigrali kao gosti, iako su u meču sa Mornarom imali ulogu nominalnog domaćina. I sada će gostovati, ali ne u Bijelom Polju kako su očekivali već na gradskom stadionu u Beranama.

"Nas nikada nije interesovalo pretjerano gdje igramo, već kako da se što bolje pripremimo za duel koji nas čeka. Puni smo optimizma i pozitivne energije i to je ono što je najvažnije u ovom trenutku. Startovali smo po planu, svaki bod nam je važan, a naročito oni protiv direktnih konkurenata u ligi. Raduje nas i povratak u tim kapitena Mihailovića, a na raspolaganju će biti i Perutović i Vujačić, iako su povrijeđeni Muhović, Leverda i Zvicer. Moramo biti mudri i strpljivi i čekati svaku ukazanu priliku da postignemo gol. To je recept za uspjeh", rekao je prvotimac Petrovca Željko Mrvaljević.

Jedinstvo - Petrovac

Berane - Gradski stadion. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje) i Veselin Đuranović (Podgorica). Početak u 14.30 časova.

Jedinstvo (4-4-2): Aković - Gojačanin, Kalezić, Gordić, Mihailo Petrović - Drašković, Medenica, Garić, Radulović - Đurović, Miloš Petrović.

Petrovac (4-4-2): Popović - Radulović, Čelebić, Mihailović, Mrvaljević - Golubović, Šofranac, Marković, Đukić - Perutović, Jablan.

Bonus video: