Laudrup produžio ugovor sa Svonsijem

Svonsi je trenutno na osmom mjestu u Premijer ligi sa 40 bodova i bori se za plasman u Ligu Evrope naredne sezone
0 komentar(a)
Laudrup, Foto: Reuters
Laudrup, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2013. 18:46h

Navijači Svonsija mogu da odahnu, danski stručnjak Mihael Laudrup potpisao je novi ugovor, po kome će ostati na klupi do juna 2015. godine, zvanično je saopštio velški klub.

Laudrup je posljednjih nekoliko dana bio povezivan sa prelaskom u Real Madrida.

"Ono što smo počeli ove sezone, želim da nastavimo. Znam da je bilo dosta špekulacija o mom budućem angažmanu, ali sam uvijek govorio da sam srećan ovdje i nikada nisam imao sumnje da ću ostati. Oduševljen sam što sam potpisao novi ugovor i zaista se radujem narednoj sezoni. Nadam se da će biti nekih veoma uzbudljivih stvari koje će se dešavati sa timom i sa klubom u Evropi”, rekao je Laudrup.

Huv Dženkins, predsjednik Svonsija, odao je priznanje na uticaj Laudrup na rezultate kluba ove sezone.

"Vi nikada ne možete da garantuje kako će se stvari razvijati kada zaposlite novog menadžera, naročito nakon uspjeha koje smo imali u posljednjih nekoliko sezona. Međutim, mislim da je svima jasno da je Mihael pomogao da se klub digne na veći nivo. Zadovoljstvo je raditi sa njim, jer dijeli istu filozofiju kao i svi u klubu. Mihael je najzaslužniji što smo napredovali ove sezone, a uvjeren sam da će svojim znanjem, iskustvom i stručnošću obezbijediti da se krene napred za sljedećih nekoliko godina”, istakao je Dženkins.

Laudrup je preuzeo Svonsi 15. juna 2012, kada je potpisao dvogodišnji ugovor.

Prethodno je trenirao Brondbi, Hetafe, Spartak Moskvu i Majorku.

Svonsi je trenutno na osmom mjestu u Premijer ligi sa 40 bodova i bori se za plasman u Ligu Evrope naredne sezone.

Bonus video: