Čakir: I dalje mislim da sam ispravno isključio Nanija

"Crveni karton koji sam pokazao Naniju apsolutno je bila ispravna odluka. Svijet će se s vremenom uvjeriti u pravu istinu", rekao je Čakir za španski "As"
0 komentar(a)
Čuneit Čakir, Foto: Beta AP
Čuneit Čakir, Foto: Beta AP
Ažurirano: 08.03.2013. 15:33h

Turski fudbalski sudija Čuneit Čakir, koji je izazvao burnu polemiku pošto je isključio igrača Mančester Junajteda Nanija, u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Reala, i dalje misli isto kao i kad je donio pomenutu odluku.

"Savjest mi je mirna i ne sumnjam u svoju odluku. Crveni karton koji sam pokazao Naniju apsolutno je bila ispravna odluka. Svijet će se s vremenom uvjeriti u pravu istinu", rekao je Čakir za španski "As".

Čakir je crveni karton portugalskom internacionalcu pokazao zbog faula nad Alvarom Arbeloom u trenutku kada je Junajted vodio sa 1:0 autogolom Serhija Ramosa.

Nakon tog isključenja, kola Junajteda krenula su nizbrdo, a gosti iz Madrida su golovima Luke Modrića i Kristijana Ronalda i ukupnim rezultataom 3:2 prošli u četvrtfinale Lige šampiona.

Podsjećanja radi, Čakir je prošle sezone u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone isključio kapitena Čelzija Džona Terija, kao i Marija Balotelija dok je igrao za Mančester Siti protiv Dinama iz Kijeva 2011.

Turski sudija smatra da su i te odluke bile ispravne.

"U ranijim mečevima u kojima su igrali engleski timovi nijednom nisam donio nepravednu odluku. Mislite da je nepravedno bilo što sam isključio Terija, ili Balotelija? Ne mislim tako", rekao je Čakir i dodao da se na svakoj utakmici trudi da savršeno obavlja svoj posao.

Bonus video: