Posljednja šansa za Rudar

Rudar i Budućnost odigraće sjutra u Pljevljima utakmicu 20. kola Telekom Prve crnogorske lige.
83 pregleda 1 komentar(a)
IGUMANOVIĆ (u sredini), Foto: Savo Prelević
IGUMANOVIĆ (u sredini), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.03.2013. 02:11h

Ako se za loše igre i još lošije rezultate u prva dva proljećna kola (porazi od Petrovca pod Golubinjom i Čelika u Nikšiću) i može pronaći opravdanje u izostanku nekoliko prvotimaca, sličan izgovor, uoči derbija sa Podgoričanima, Pljevljaci nemaju.

Ovog puta svi prvotimci su na broju, opet igraju na svom terenu i pred svojim navijačima, pa se i pobjeda nameće kao jedina moguća varijanta. Uostalom, samo o njoj i razmišljaju u taboru Rudara.

Bez obzira na ime današnjeg rivala ili njegov kvalitet. Potvrđuju to i riječi trenera pljevaljskog prvoligaša, Nikole Rakojevića:

"Pošto je situacija u timu sada mnogo bolja, pošto nam motiva ne fali, isto tako i znanja i želje da konačno obradujemo navijače, mislim da je došlo vrijeme da se i mi radujemo. I da imamo šansi da riješimo derbi u našu korist".

"Uz to, siguran sam da treći put ne možemo ponoviti slabu partiju. Ipak će danas na teren sve ono najbolje što Rudar trenutno ima, izuzev, možda, Miroja Jovanovića, pa nema ni razloga da ne pokažemo da vrijedimo. Naravno, neće biti lako, kao što nije nikad kada igrate protiv Budućnosti, ali ne krijem da očekujem prvo proljećno slavlje", kaže iskusni trener.

Osim dvije-tri rečenice, Rakojević nije želio puno da priča o protivniku, na čijoj je klupi sjedio prije tri godine. Ističe da aktuelni šampion države, takođe nije dobro „otvorio“ proljeće, ali i da je mnogo bolji nego što su to pokazala dva startna remija pod Goricom.

Riječ je o vrlo dobroj ekipi, ali i sjajnim pojedincima koji sami mogu da riješe meč. Čaki i za kažnjenog Radonjića ima dovoljno alternativa, smatra Rakojević:

"Svakako je dobro što Radonjić nije tu, ali zato jeste Adrović, a svi znamo koliko on može. Međutim, ko će, koliko i kako igrati za Budućnost, neka brinu oni. Mi smo se spremili za sve opcije, znamo svoj cilj, znamo i kako da stignemo do njega i ka tome smo usmjerili svu pažnju. Ponavljam, ovaj tim Rudara ima i snage i znanja da pobijedi Budućnost. Nadam se da će se to i desiti. Nadam se, isto tako, i da navijači nisu previše ljuti na nas nakon Petrovca i Čelika, i da će doći da nas podrže. A momci će im se trčanjem, borbenošću, željom, pa vjerujem i rezultatom, odužiti", zaključuje Rakojević.

Dragićević: Više nema kalkulacija

Da je utakmica u Pljevljima posljednja šansa za Budućnost da se vrati u trku za titulu možda je prejaka riječ, ali se aktuelni šampion nalazi u teškoj situaciji - nakon dva remija na domaćem terenu “plavi” su prinuđeni da se vade u gostima, i to protiv tima koji je jesenas slavio pod Goricom sa nevjerovatnih 4:1.

"U svaki naredni meč ući ćemo bez kalkulacija, igraćemo na pobjedu. Nadam se da ćemo popraviti realizaciju, jer je to razlog što smo u prva dva kola odigrali neriješeno. Nastojaćemo, takođe, da se u Pljevljima iskupimo za visok poraz jesenas pred našim navijačima", kaže trener Radislav Dragićević, čija ekipa ima pet bodova manje od vodeće Sutjeske, 15 kola prije kraja.

Ništa, dakle, još nije izgubljeno, dug je put do kraja, zato bi eventualna pobjeda u derbiju imala dvostruki efekat za Budućnost: i bodovni, i psihološki...

"Pobjeda bi nam donijela mnogo toga pozitivnog, ali svakako da ništa nije riješeno, ima još mnogo da se igra", kaže Dragićević.

Suspenzija Srđana Radonjića još više otežava posao Budućnosti na teškom gostovanju, baš kao i povreda lijevog beka Rista Radunovića.

U napadu, međutim, šampion ima dobru zamjenu - najbolji strijelac lige Admir Adrović, koga je Dragićević u prva dva kola “potrošio” samo 20 minuta, danas bi mogao na teren od početka.

Za trenera Budućnosti, derbi u Pljevljima nije imperativna utakmica, kao što to neće biti sličaj ni sa jednim duelom do kraja sezone.

"Većina igrača priključena je iz omladinskog tima, pa su očekivane oscilacije u igri. Za nas nijedan meč ne predstavlja utakmicu sezone. Ko god bude na terenu pružićemo maksimum", zaključuje Dragićević.

Bonus video: