Bošković pauzira pet sedmica, preskače Moldaviju i Englesku!

Bošković će pauzirati oko pet sedmica zbog povrede meniskusa lijevog koljena i neće moći da se stavi na raspolaganju reprezentaciji
2 komentar(a)
Branko Bošković, Foto: Beta/AP
Branko Bošković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.03.2013. 00:35h

Kakav peh! Selektor Crne Gore Branko Brnović ne može da računa na vezistu Branka Boškovića tek što ga je dobio nazad u nacionalni tim.

Fudbaler bečkog Rapida povrijedio je koljeno u srijedu na treningu, a nakon detaljnih pregleda u četvrtak popodne, ustanovljeno je da - mora na operaciju!

Kako je saošteno je na zvaničnom sajtu bečkog kluba, Bošković će pauzirati oko pet sedmica zbog povrede meniskusa lijevog koljena.

To znači da neće moći da se stavi na raspologanju reprezentaciji Crne Gore za kvalifikacione mečeve protiv Modlavije 22. marta u Kišinjevu i Engleske četiri dana kasnije u Podgorici.

Indikativno, Branko Brnović je na konferenciji za novinare u četvrtak pričao o tome koliko je značajan povratak Boškovića u nacionalni tim, samo nekoliko sati prije nego što je ustanovljena težina povrede 32-godišnjeg fudbalera.

"Bošković je ponovo je sa nama, ali on nikada nije bio skinut sa spiska, samo ga je povreda udaljila. Može da nam pomogne puno, otvorio nam je mnogo solucija, prije svega po lijevoj strani i u veznom redu. Meni lično njegov povratak puno znači, ne samo zbog doprinosa na terenu već i zbog atmosfere", komentarisao je Brnović u srijedu nešto poslije 12 časova.

Nekoliko sati kasnije, stigla je dijagnoza - Bošković je zbog povrede koljena otpao sa spiska!

Posljednji meč u reprezentaciji nekadašnji vezista Mogrena, Crvene zvezde i Pari Sen Žermena odigrao je oktobra 2010. godine protiv Engleske na "Vembliju", i to kao kapiten.

Nakon toga je potpisao ugovor sa američkim DC Junajtedom, a onda teže povrijedio koljeno. Stradali su ligamenti zbog kojih je skoro godinu bio van terena. Nakon oporavka stigao je samo jednom da se priključi reprezentaciji zbog atmosfere (baraž mečevi sa Češkom), ali i da pomogne vašingtonskom klubu da se plasira u finale Istočne konferencije MSL-a.

Zimus se vratio u Evropu, u bečki Rapid, klub čije je boje već nosio od 2007. do 2010. godine. Odmah se ustalio u prvoj postavi i opet preporučio reprezentaciji na poziciji koja posebno škripi, ofanzivnog veznog fudbalera.

Kada je prošle srijede postigao gol za Rapid u derbiju protiv Šturma najavio je da bi u Kišinjevu mogao da pomogne reprezentaciji čak i od prvog minuta, ali je povreda bila jača.

Moraće da sačeka drugu priliku...

Bonus video: