Konte: Gladni smo uspjeha

Antonio Konte, trener “stare dame”, najavio je nakon dvomeča sa Seltikom da se njegov tim neće zaustaviti na ovome.
0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Beta AP
Antonio Konte, Foto: Beta AP
Ažurirano: 08.03.2013. 12:08h

Da će Juventus igrati prvo četvrtfinale Lige šampiona od 2005. godine, bilo je poznato i prije 20 dana nakon pobjede protiv Seltika u prvoj utakmicu u Glazgovu. Ipak, pravo oduševljenje u Torinu zavladalo je tek kada je završen revanš.

“Juve u grupi osam”, slavio je “Tutosport” povratak torinskog kluba u vrh evropskog fudbala.

Antonio Konte, trener “stare dame”, najavio je nakon dvomeča sa Seltikom da se njegov tim neće zaustaviti na ovome.

"Ne želimo da se zaustavimo, jer ovaj tim je gladan uspjeha i pobjeda. Kada smo prošle sezone osvojili Skudeto, servirano nam je samo predjelo. Mi i dalje jedemo! Sada sa nestrpljenjem čekamo žrijeb četvrtfinala. Ne smijemo da zaboravimo da je Liga šampiona teško takmičenje, i da je opasan svaki rival. Komplimenti Seltiku, oni su pokušali da igraju čak i kada su gubili 2:0", pričao je Konte.

Crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić odmorio je na klupi u revanšu, ali su italijanski mediji objavili i njegovu izjavu, saopštenu u vidu obraćanja navijačima:

"Dragi navijači i prijatelji, vratili smo se među osam najboljih u Evropi. Ostvarili smo veliki rezultat. Ali, pobjeda protiv Seltika mora da predstavlja samo polaznu tačku za nas. Radili smo mnogo da bismo ispunili ove ciljeve, ali još uvijek postoji mnogo toga što možemo da učinimo i naše noge su čvrsto na zemlji. I dalje ćemo naporno da radimo, jer postoje mnogi razlozi za san. Želimo da nastavimo put kojim smo krenuli. U prvenstvu i Ligi šampiona", kazao je Vučinić.

Da će Juventus osvojiti Seriju A drugu sezonu zaredom (ima šest bodova više od drugoplasiranog Lacija), jasno je svima u Italiji.

"Juventus će biti šampion, 99,9 odsto", rekao je Masimilijano Alegri, trener Milana, najvećeg rivala Juventusa".

Titula u Seriji A za Juve više nije san. To je rezervisano za Ligu šampiona...

"Jedva čekamo žrijeb. Real Madrid je najbolja ekipa od svih koje mogu da nam dopadnu. Ako njih izvučemo, ne bih se bunio. Bila bi to velika satisfakcija", rekao je defanzivac Juventusa Simone Padoin.

Juventus, Pari Sen Žermen, Real Madrid i Borusija Dortmund već su u četvrtfinalu. Čekaju se još četiri tima. Žrijeb je 15. marta.

Bonus video: