Juventus i Pari Sen Žermen ovjerili četvrtfinale

Juventus golovima Matrija i Kvaljarele savladao Seltik sa 2:0 i prošao u četvrtfinale rezultatom 5:0 u ukupnom skoru. Valensija povela u Parizu, ali Laveci izjednačio (1:1)
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2013. 22:09h

Juventus i Pari Sen Žermen plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona i najavili početak malih promjena na fudbalskoj mapi Evrope

“Stara dama”, koja je zbog afere namještanja rezultata i zastrašivanja sudija bila izvan važnijih evropskih tokova još od proljeća 2005, i “sveci” koji su prije dolaska arapskih šeika važili samo za poznatiji francuski klub, ugrabili su mjesta koja će im vjerovatno pripadati narednih godina.

Torinezi su i sa kombinovanim timom rutinski odradili posao u revanšu protiv Seltika, na tri gola iz Glazgova dodali su još dva, dok su Parižani morali da drhte do posljednjeg zvižduka sudije kako bi sačuvali prednost od 2:1 iz Valensije.

PSŽ jedva bez Ibrahimovića

Bez suspendovanog Ibrahimovića napad Pari Sen Žermena bio je značajno otupljen, a kada je Brazilac u redovima Valensije Žonas fenomenalno poklopio loptu sa ivice šesnaesterca u 55. minutu, po glavi Karla Anćelotija vjerovatno su počele da kruže misli i o otkazu.

Jer, Špancima je nedostajao samo jedan gol senzacije, a javna je tajna da su šeici nezadovoljni radom Italijana u Parizu. Pokušali su fudbaleri Valensije da iskoriste ukazanu šansu i krenu još žešće u napad, ali sve što su uspjeli da urade jeste da otvore prostor Ezekjelu Laveciju. Argentinac je uzeo loptu na 40 metara od gola i samo “probušio” odbranu Valensije za olakšanje Anćelotija na klupi i Ibrahimovića u svečanoj loži.

Iako je gostima i dalje gol nedostajao do produžetaka, ispred gola Sirigua nije bilo puno opasnosti, a Francuzi su rutinski sačuvali prednost.

Klinički Juventus

Antonio Konte odmorio je Vučinića, Markizija, Đovinka i Kjelinija, dijelom i standardne veziste Pirla i Vidala (zamijenjeni u drugom poluvremenu), ali je za Seltik bilo isto - napadači Kvaljarela i Matri iskoristili su šansu za efektan povratak “stare dame” u vrh evropskog fudbala.

“Juventus sa pet zvjezdica”, napisali su italijanski mediji, veličajući pobjedu sa 5:0 u ukupnom skoru.

Seltik je i u Torinu bio ravnopravan sa Juventusom, ali je u meču jakih odbrana opet presudila klinička preciznost napadača. Seltik to nije imao...

"Ne želimo da se zaustavimo, jer ovaj tim je gladan. Kada smo prošle sezone osvojili Skudeto, servirano nam je samo predjelo. Mi i dalje jedemo! Sada sa nestrpljenjem čekamo žrijeb četvrtfinala. Ne smijemo da zaboravimo da je Liga šampiona teško takmičenje, i da je opasan svaki rival. Komplimenti Seltiku, oni su pokušali da igraju čak i kada su gubili 2:0", komentar je Antonija Kontea, trenera Juventusa.

JUVENTUS - SELTIK 2:0 (prvi meč 3:0)

Torino - “Juventus arena”. Gledalaca: 39.000. Sudija: Firat Ajdinus (Turska). Strijelci: Matri u 24. i Kvaljarela 65. minutu. Žuti kartoni: Peluzo (Juventus), Izagire (Seltik).

Juventus: Bufon - Barzalji, Marone, Bonući - Padoin, Vidal (Isla), Pirlo (Đakerini), Pogba - Peluso (Asamoa) - Matri, Kvaljarela.

Seltik: Forster - Matjus (Forest), Vilson, Kajal, Izagire - Vanjama (Embrouz), Ledli, Malgru - Komons (Nui), Samaras - Huper.

PSŽ - VALENSIJA 1:1(prvi meč 2:1)

Pariz - Stadion “Park prinčeva”. Gledalaca: 44.000. Sudija: Milorad Mažić (Srbija). Strijelci: Laveci u 66. minutu za PSŽ, Žonas u 55. minutu za Valensiju. Žuti kartoni: Laveci (PSŽ), Pareho, Albelda, Soldado, Banega (Valensija).

PSŽ: Sirigu - Žale (Van der Vil), Tijago Silva, Aleks, Maksvel - Mota (Gameiro), Matuidi - Šantom, Pastore - Lukas Moura (Sako), Laveci.

Valensija: Guaita - Baragan, Matje, Viktor Ruiz, Sisoko - Pareho, Albelda (Banega) - Feguli (Pjati), Tino Kosta, Žonas (Valdes) - Soldado.

Galerija

Bonus video: