Cvrk: Izbacićemo navijače Srbije sa Maksimira

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta od 18 sati u Zagrebu, a Srbija će 6. septembra biti domaćin Hrvatskoj.
6 komentar(a)
Hrvatska, Srbija, zastave, Foto: Nacional.hr
Hrvatska, Srbija, zastave, Foto: Nacional.hr
Ažurirano: 06.03.2013. 21:44h

Komesar za bezbijednost Fudbalskog saveza Hrvatske Zoran Cvrk rekao je danas da će sa stadiona Maksimir na predstojećoj utakmici između Hrvatske i Srbije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, izbaciti svakoga ko bude navijao za ekipu Siniše Mihajlovića.

"Ne isključujem mogućnost ulaska navijača Srbije na stadion. Navijati za Srbiju među 35.000 hrvatskih navijača, ipak, nije preporučljiv sport. To se odnosi i na podršku Hrvatskoj u Beogradu. Svako ko bude lociran na tribinama sa takvom namjerom moraće automatski da napusti stadion", rekao je Cvrk za Sportski žurnal.

On je rekao da hrvatski i srpski savez dobijaju upozorenja da bi neko od gostujućih navijača mogao da dođe na utakmice Hrvatske i Srbije i da su oba saveza, u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova, preduzele mjere kako bi preduprijedili i najmanju opasnost da se tako nešto dogodi.

"Zajednički dogovor oba saveza je da na utakmicama u Zagrebu i Beogradu nema gostujućih navijača. Podijelili smo, na bazi reciprociteta, po 150 ulaznica i ljude koji sa njima iz Srbije dođu na Maksimir smjestićemo u lože. Nije pametno da neko, ma ko bio i dakle dolazio, navija za Srbiju u Zagrebu ili za Hrvatsku u Beogradu", rekao je on.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta od 18 sati u Zagrebu, a Srbija će 6. septembra biti domaćin Hrvatskoj.

Srbija se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, takmiči u Grupi A, u kojoj je treća na tabeli sa četiri boda.

Prvo i drugo mjesto zauzimaju Belgija i Hrvatska sa po 10 bodova, selekcija Makedonije zauzima četvrto mjesto sa četiri boda, Vels je sakupio tri, a posljednja Škotska ima dva boda.

Bonus video: