Čelzi diže Bukurešt na noge

“Plavci” su na putu do osmine finala jedva riješili dvomeč sa Spartom iz Praga, a sada ih čeka novi izazov - okršaj protiv Steaue, čiji napad predvodi Crnogorac Stefan Nikolić
0 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.03.2013. 15:14h

Rafael Benites je prošle sedmice smirio navijače Čelzija izjavom da “sigurno ide na kraju sezone”, a kroz Ligu Evrope želi da im dokaže da su ga možda prerano otpisali i uskratili mu podršku.

“Plavci” su na putu do osmine finala jedva riješili dvomeč sa Spartom iz Praga, a sada ih čeka novi izazov - okršaj protiv Steaue, čiji napad predvodi Crnogorac Stefan Nikolić.

"Biće ovo teško gostovanje, ali naše ambicije u ovom takmičenju su velike. Pokušaćemo da napravimo dobar rezultat u Bukureštu, ali ne zanosimo se da će zadatak biti lak", rekao je Benites.

Rafu pritiskaju i legende Čelzija - Rud Gulit vjeruje da Benites samo trofejom u ovom takmičenju može da se pohvali da je donio napredak od kada je stigao.

"Ovo svakako nije Liga šampiona, ali je ipak evropsko takmičenje. A svaki pehar u Evropi znači mnogo", jasan je Gulit koji već vidi Čelzijevu budućnost.

"Imam osjećaj da se vraća Žoze Murinjo. Instinkt mi to govori, ali možda me i prevari", dodao je Holanđanin.

S druge strane, Rumuni najavljuju borbu do posljednjeg atoma snage.

"Ovo su mečevi u kojima vam poseban motiv ne treba. Izbacili smo Ajaks i više se nikog ne bojimo. Čelzi je svakako jači od Holanđana, ali i naša snaga je evidentna", istakao je golman Steaue Ćiprijan Tatarusanu.

Inter je jači za Antonija Kasana (vraćen u prvi tim nakon kazne) pred gostovanje Totenhemu koji je u prošloj rundi eliminisao Lion golom Muse Dembelea u posljednjem minutu.

"Ovaj dvomeč kod mene budi emocije jer poznajem mnogo ljudi u Interu. Naš duel je veliki okršaj, rekao bih na nivou Lige šampiona", rekao je Andre Viljaš-Boaš, koji je jednu sezonu radio u Interu kao pomoćnik Žozeu Murinju.

Zenit našeg Luke Đorđevića gostuje Bazelu, dok se Anži sastaje sa Njukaslom.

Bonus video: