Gigs: Najgora sudijska odluka nakon Drugog svjetskog rata

"Ovo je najgori crveni karton koji sam vidio. U 30-im godinama prošlog vijeka bilo je nekoliko šokantnih sudijskih odluka, ali od završetka Drugog svjetskog rata nije"
0 komentar(a)
Gigs, Foto: Beta/AP
Gigs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.03.2013. 18:59h

Mančester junajted je pokazao da je veliki klub i u porazu, Aleks Ferguson da je gospodin i u nepravdi...

"Menadžer je skrhan, nije spreman da priča, naročito ne o sudijama. Eto zašto sam ja ovdje". rekao je Majk Felan, pomoćni trener Mančester junajteda.

BBC ipak piše da je Fergusonov “govor tijela” odslikao više od bilo kojih riječi - turski sudija Kunejt Čakir odlučio je veliki dvomeč, nepravednim isključenjem Nanija u 57. minutu.

A da li je baš tako? Iako cijeli Mančester traži “glavu” turskog sudije, mišljenja nisu baš nepodijeljena. Legenda Junajteda Robi Kin smatra da je vezista “đavola” - isključen pravedno.

"Možemo da se svađamo i raspravljamo cijeli dan, ali to se zove opasna igra. I uopšte nije bitno je li Nani imao namjeru ili nije. Sudija je donio ispravnu odluku. Opasna igra - crveni karton!", rekao je Kin.

Irac je ipak u manjini. Rajan Gigs, koji je odigrao 1000. meč u karijeri, bio je toliko revoltiran sudijom da je isključenje Nanija proglasio najgorom odlukom nakon Drugog svjetskog rata!

"Ovo je najgori crveni karton koji sam ikada vidio. U 30-im godinama prošlog vijeka bilo je nekoliko šokantnih sudijskih odluka, ali od završetka Drugog svjetskog rata ovo je najgora odluka koju sam vidio!

“Opljačkani”, naslov je tiražnog londonskog tabloida “San”, dok je u “analizi” sudijske odluke najdalje otišao “Dejli mejl”.

Novinari i fotoreporteri ovog lista sačekali su sudiju Čakira juče ujutru na mančesterskom aerodromu, dok je čekao let za Istanbul, sa namjerom da naprave kraći intervju sa njim.

Turčin je odbio da odgovori na pet pitanja: Kako bi ocijenio svoje suđenje? Da li se kaje zbog isključenja Nanija? Šta mu je rekao Ferguson poslije utakmice? Da li se nada povratku na “Old traford”? Da li očekuje božićnu čestitku od Rija Ferdinanda?

Kada već nisu dobili odgovore, novinari su napisali da je Čakir “sa osmijehom napustio Englesku”, a zatim pročešljali njegov profil na društvenoj mreži Tviter.

Pronašli su mu da je fan Real Madrida i Kristijana Ronalda...

Bonus video: