Roj Kin: Nani je zaslužio crveni karton

"Opasna igra - crveni karton! I to je jasno. Nani se ponašao kao da je sam na terenu, kao da 20 metara oko njega ne postoji niko", rekao je Irac
6 komentar(a)
Roj Kin, Foto: REUTERS
Roj Kin, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.03.2013. 15:36h

Nisu baš svi sigurni da je turski sudija Kunejt Čakir pomogao Real Madridu kada je dao direktan crveni karton Naniju u sinoćnjem okršaju na "Old trafordu".

Legenda Junajteda Roj Kin ističe da je Portugalac "platio cijenu za opasnu igru".

"Možemo se sada svađati i raspravljati cijeli dan, ali to se zove opasna igra. I uopšte nije bitno je li Nani imao namjeru ili nije. Sudija je donio ispravnu odluku. Opasna igra - crveni karton! I to je jasno. Nani se ponašao kao da je sam na terenu, kao da 20 metara oko njega ne postoji niko", rekao je Irac.

Nani je svojom greškom okrenuo utakmicu.

"Od mnogo faktora zavisi da li ćete dobiti crveni karton ili ne. Ali, suština je da nikada sami sudiji ne smijete da olakšate da vas isključi. Nani je baš to uradio. Svaki put kada sam bio isključen razmišljao sam o tome da li sam dao sudiji povoda da me izbaci? Ako je odgovor bio da jesam, sve ostalo je bilo nebitno", dodao je Kin.

A Rajan Gigs, čovjek koji je sinoć odigrao 1000. meč u karijeri, nije imao dlake na jeziku.

"Ovo je najgora sudijska odluka još od Drugog svjetskog rata. Nikada nisam vidio da se ovako zaradi crveni karton", istakao je Velšanin.

Bonus video: