Juventus vraća vrijeme

"Stara dama” je posljedni put igrala četvrtfinale Lige šampiona sada već davne 2005, kada je na klupi sjedio Fabio Kapelo, a Zlatan Ibrahimović, Fabio Kanavaro i Lilijan Tiram bili uzdanice na terenu
0 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: REUTERS
Mirko Vučinić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.03.2013. 13:20h

Najobičniju formalnost treba da odrade fudbaleri Juventusa večeras protiv Seltika u podnožju Alpa, nakon pobjede od 3:0 u prvoj utakmici u Glazgovu.

Ipak, spektakl se sprema. Kada turski sudija Firat Ajdinus označi kraj utakmice, vrijeme u Torinu vratiće se osam godina unazad.

"Stara dama” je posljedni put igrala četvrtfinale Lige šampiona sada već davne 2005, kada je na klupi sjedio Fabio Kapelo, a Zlatan Ibrahimović, Fabio Kanavaro i Lilijan Tiram bili uzdanice na terenu.

"Imamo prednost od 3:0, ali nisam opušten, niti ću biti do posljednjeg zvižduka sudije. Moramo da ostanemo koncentrisani u revanšu, svaki igrač mora da odigra svoju ulogu do kraja", rekao je trener Juventusa Antonio Konte, koji će preći sa riječi na djela tako što će izvesti najjači mogući tim: odbrana je rezervisana za Barzaljija i Bonućija, sredina za Pirla i Vidala, a napad za Vučinića i Đovinka.

Kelti stižu u Torino sa namjerom da se dostojanstveno oproste od Evrope, ali ne samo to - vjerovali ili ne, u taboru ponosnog škotskog kluba još ima onih koji vjeruju u prolaz u četvrtfinale.

"Nije nama u krvi da se tek tako predamo, iako je rezultat iz prve utakmice užasavajući po nas. Želimo da pokažemo da taj rezultat ne oslikava razliku u kvalitetu, iako oni u svojoj ekipi imaju prvoklasne igrače. Ako ništa drugo, pokušaćemo da pobijedimo u Torinu ", rekao je menadžer Seltika Nil Lenon, koji može da računa na oporavljenog napadača Jorgosa Samarasa.

Formalnost, ali težu od Juventusa, trebalo bi da odrade fudbaleri Pari Sen Žermena, nakon pobjede u Valensiji 2:1 u prvoj utakmici. Utoliko težu što trener Karlo Anćeloti ne računa na suspendovanog Ibrahimovića.

"Dobro smo se spremili i budite sigurni da nas pobjeda iz prvog meča neće uspavati", rekao je Anćeloti, koji je i dalje pod pritiskom, naročito nakon subotnjeg poraza od Remsa u prvenstvu.

Od dolaska Ernesta Valverdea, Valensija je u posljednjih 10 utakmica pretrpjela samo jedan poraz - baš od PSŽ-a.

"Moramo da postignemo golove u gostima, ali i da izbjegnemo da primimo gol. Nije sve izgubljeno. Nedostaju im važni igrači, ali u igri su još neki veliki, kao što je Dejvid Bekam"; rekao je igrač Valensije Ali Sisoko.

JUVENTUS - SELTIK (prvi meč 3:0)

Torino - Stadion "Juventus arena”. Kapacitet: 41.000. Sudija: Firat Ajdimus (Turska). Početak u 20.45.

Juventus (3-5-2): Bufon - Barzalji, Bonući, Peluzo - Pirlo, Lihtštajner, Vidal, Markizio, Asamoa - Vučinić, Đovinko.

Seltik (4-3-3): Forster - Metju, Embrouz, Vilson, Izagire - Ledli, Vanijama, Komons - Forest, Huper, Samaras.

PSŽ - VALENSIJA (2:1)

Pariz - Stadion "Park Prinčeva”. Kapacitet: 48.713. Sudija: Milorad Mažić (Srbija). Početak u 20.45.

PSŽ (4-4-2): Sirigu - Žale, Aleks, Sako, Maksvel - Lukaš Moura, Matuidi, Šantom, Pastore - Laveci, Gameiro.

Valensija (4-2-3-1): Alves - Pereira, Viktor Ruiz, Matje, Gvardado - Pareho, Kosta - Feguli, Banega, Žonas - Soldado.

Bonus video: