Bošković adut Brnovića za Moldaviju i Engleze

Posljednji meč za reprezentaciju, i to kao kapiten, Bošković je odigrao oktobra 2010. godine, protiv Engleske na "Vembliju"
89 pregleda 5 komentar(a)
Branko Bošković i Mirko Vučinić, Foto: Zoran Đurić
Branko Bošković i Mirko Vučinić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.03.2013. 09:18h

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović sjutra će saopštiti spisak fudbalera na koje računa za martovske, možda ne odlučujuće, ali definitivno vrlo značajne utakmice u kvalifikacijama za Mundijal: protiv Moldavije 22. marta u Kišinjevu i četiri dana kasnije protiv Engleske u Podgorici.

Na spisku ne bi trebalo da bude debitanata, niti iznenađenja - ista „vojska” koja je oktobra prošle godine pokorila Ukrajinu u Kijevu trebalo bi da krene u pohod na Kišinjev, a onda i dočeka novi spektakl sa Englezima.

Ipak, korekcije su neminovne, i diktiraju ih okolnosti. Zasad su sporne dvije pozicije - Milan Jovanović, standardni lijevi bek, više od mjesec je van takmičarskog pogona u Crvenoj zvezdi zbog kršenja discipline, dok Simon Vukčević za posljednja tri mjeseca u nogama ima samo subotnjih osam minuta u svom novom klubu, ukrajinskim Karpatima.

Iako se očekuje da se i Jovanović i Vukčević nađu na Brnovićevom spisku, crnogorski selektor mora da razmišlja o alternativama. Posebno zbog toga što „sokole” u samo četiri dana čekaju dvije jednako teške utakmice, ali na različit način - sa drugačijom pripremom, taktikom, formacijom, vjerovatno i sastavom tima...

Na Brnovićevom spisku, u tom kontekstu, trebalo bi da se nađe i jedan povratnik, koji bi ovog puta mogao da odigra ulogu neočekivanog aduta - Branko Bošković, vezista Rapida, neće biti na spisku samo da bi doprinio atmosferi, kao prošle godine na mečevima sa Češkom, već i da pomogne na terenu, možda čak i od prvog minuta!

"Ako nađem klub, ako krenem dobro, ako me posluži zdravlje, ako selektoru budem potreban, ja ću biti tu sa zadovoljstvom", izjavio je Bošković krajem prošle godine, po povratku iz Amerike, gdje je igrao za DC junajted.

Bošković je u međuvremenu ispunio sve uslove koje je sam sebi zadao: potpisao je ugovor sa bečkim Rapidom, za koji je već igrao od 2007. do 2010. godine, ustalio se u prvoj postavi, počeo čak i da daje golove - prošle srijede pogodio je u derbiju protiv Šturma (1:1), u meču u kojem se u strijelce upisao još jedan crnogorskih internacionalac (Nikola Vujadinović).

Ispunjen je i posljednji uslov - Bošković je potreban Branku Brnoviću u situaciji kada škripi na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera, ili krila, gdje je do sada uglavnom igrao Simon.

Posljednji meč za reprezentaciju, i to kao kapiten, Bošković je odigrao oktobra 2010. godine, protiv Engleske na "Vembliju".

Do tada je bio standardan u timu, a onda su ga teška povreda koljena, nespremnost i dugačak put od Amerike odvojili od reprezentacije. Sada se vraća, i to na velika vrata...

Bonus video: