Kan: Bajern nikad jači

"Defanzivna linija je odlična, a imaju nevjerovatne mogućnost u napadu. Igrao sam u Bajernu 14 godina, ali ne mogu da se sjetim da je neki tim bio toliko dominantan", rekao je Kan
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2013. 23:12h

Ako to kaže čovjek koji je sa bavarskim klubom osvojio čak 23 trifeja, uključujući i Ligu šampiona i Interkontinentalnu titulu 2001. godine, onda to nešto znači - legendarni golman Bajerna i reprezentacije Njemačke Oliver Kan rekao je da je sadašnja ekipa Bavaraca najbolja u istoriji kluba.

On se složio sa bivšim trenerom Bajerna Feliksom Magatom, koji je nedavno izjavio da izabranici Jupa Hajnkesa pružaju vrhunske partije, kao nijedna generacija prije njih.

"Magat je bio u pravu kada je rekao da je ovo najbolji Bajern ikada. Defanzivna linija je odlična, a imaju nevjerovatne mogućnost u napadu. Igrao sam u Bajernu 14 godina, ali ne mogu da se sjetim da je neki tim bio toliko dominantan", rekao je Kan za "Kiker".

Bajern trenutno vodi na tabeli Bundeslige sa 17 bodova više od Borusije Dortmund, koju su eliminisali i u četvrtifnalu njemačkog kupa.

"Bajern ima realne šanse da osvoji triplu krunu", dodao je Kan.

Bavarci imaju izgledne šanse da se plasiraju među osam najboljih ekipa Lige šampiona, pošto su u prvoj utakmici osmine finala savladali Arsenal u Londonu sa 3:1.

Roben: Čeznem za trofejima

Arjen Roben priznaje da "čezne" za trofejima, pošto prethodne dvije sezone Bajern nije imao uspjeha ni u Njemačkoj, ni u Evropi.

Posljednje trofeje Bajern je osvojio 2010. godine, kada je bio prvak Bundes lige i osvajač nacionalnog kupa.

"Žarko želim da ponovo budem srećan zbog osvajanja nekog trofeja. Još su mi u sjećanju scene kada podižemo pehare, to je zaista nevjerovatan osjećaj. Bez dileme, najbolji je prvi trenutak nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Lijepo je poslije i kad se slavi na trgovima i na balkonu sa navijačima, ali tada ste već prespavali noć i glava vam je "čista"", kazao je Roben.

Osim što dobro guraju u Ligi šampiona, Bavarci u prvenstvu Njemačke vode na tabeli sa 17 bodova više od Borusije Dortmund. Klub iz Minhena nedavno je izborio i plasman u polufinale nacionalnog kupa.

"Moramo da idemo korak po korak. Sljedeća nam je utakmica protiv Fortune u prvenstvu, a tek poslije toga razmišljaćemo o Arsenalu. Ne smijemo već sada da se zanosimo i da počnemo da sanjamo. Titule se osvajaju tek u maju", zaključio je Roben.

Bonus video: