Murinjo: Svijet će stati da odgleda ovaj meč

Prvi meč u Madridu završen neriješeno 1:1. Borusija u Dortmundu "čuva" 2:2 protiv Šahtjora iz prve utakmice
67 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2013. 14:28h

Liga šampiona se vraća na velika vrata, i to jednim od najvećih klasika evropskog fudbala - Mančester junajted u revanšu osmine finala dočekuje Real Madrid.

Klubove koji su se 1957. i 1968. sastali u polufinalu Kupa šampiona, godinama je spajala velikodušnost predsjednika „kraljevskog kluba” Santjaga Bernabeua nakon nesreće Bezbijevih beba, razdvojili transferi Dejvida Bekama i Kristijana Ronalda, a sada ih spaja prijateljstvo dvojice možda i najboljih trenera na svijetu - ser Aleksa Fergusona i Žozea Murinja.

Nakon uvodnih 90 minuta na stadionu koji je i dobio ime po Bernabeuu, gdje nije bilo pobjednika (1:1), „crveni đavoli” i „merengesi” će sve rješavati na „Teatru snova”. Ostalo je da se vidi da li će se snovi pretvoriti u košmar za Fergija kao 9. marta 2004. godine, kada je Murinjov Porto u posljednjem minutu golom Koštinje ušao u četvrtfinale, ili će se ispisati nova bajka...

Ferguson: Ronaldo svima stvara probleme

A onaj koji bi mogao da kreira najljepšu bajku je Rajan Gigs - 39-godišnji Velšanin bi mogao da odigra hiljaditu profesionalnu utakmicu u karijeri. A Ferguson očekuje najveće probleme od Ronalda.

"Šta očekujete kada igrate protiv tima za koji igra Ronaldo? Probleme. Moramo da se trudimo da ga što bolje zaustavimo tokom cijele večeri, kao i čitav Real, koji ima jedan od najboljih kontranapada u Evropi. S druge strane, svjesni smo koliko snažan tim imamo mi - rekao je Ferguson, koji će nakon meča po tradiciji popiti flašu vina sa Žozeom Murinjom.

Murinjo: Timovi su izjednačeni, odlučiće detalji

Real je u posljednjih sedam dana odigrao dva „el klasika” i oba puta pobijedio Barselonu, dok je Junajted bio ubjedljiv protiv Noriča, 4:0.

"Čitav svijet će stati da bi gledao ovaj meč. Sumnjam da se od ijednog susreta može očekivati više od ovoga. Niko ne može da prognozira rezultat, jer su timovi izjednačeni. Mi smo dva puta dobili Barselonu, a Junajted je u fenomenalnoj seriji, pošto je u četvrtfinalu FA kupa i u martu je osvojio titulu u Premijer ligi - napomenuo je Murinjo.

Ronaldo: Gol bi bio spektakularan

Prvi put nakon gotovo četiri godine, Ronaldo će nastupiti na „Old trafordu”. Portugalski as se nada da će ga navijači lijepo dočekati pred početak utakmice, ali je priznao da bi volio da postigne gol.

"Ako zatresem mrežu, to bi bilo spektakularno", rekao je 28-godišnji Portugalac.

CR7 je pogodio za remi protiv „đavola” u Madridu i nije želio da slavi. Sada ne zna kako bi postupio.

"Ne mogu da kažem kako bih slavio, to bi bilo nešto spontano. Volio bih samo da dođem u tu situaciju.

Najbolji igrač Reala je uvjeren da će ga publika pozdraviti.

"Siguran sam da će me navijači odlično prihvatiti. Poslije godina koje sam proveo u Mančesteru i svih prijateljstava koja sam stekao, uvjeren sam da je to mjesto gdje ću dobiti najviše aplauza. U Mančesteru sam proveo divno vrijeme - zaključio je Ronaldo.

U domaćem timu neće biti povrijeđenog Fila Džonsa, kao ni nedovoljno spremnog kapitena Nemanje Vidića, a vraća se Rio Ferdinand. Iako se oporavio, Iker Kasiljas neće biti na golu Reala, već će povjerenje dobiti Dijego Lopes.

Borusija ne želi remi

Samo zbog činjenice da se igra ovako veliki meč u Mančesteru, u drugom planu je okršaj ekipa koje su u grupnoj fazi igrale možda i najljepši fudbal - Borusije iz Dortmunda i Šahtjora. O moći dva tima govori činjenica da su „milioneri” bili prvi u grupi ispred Reala i Mančester sitija, a da su Ukrajinci skinuli krunu Čelziju.

Tim Jirgena Klopa je ove godine sve karte bacio na Evropu, ostao je bez duple krune u Njemačkoj i želi da što dalje dogura u Ligi šampiona. O čuvanju rezultata niko ne razmišlja, mada Njemcima odgovaraju rezultati 0:0 i 1:1.

"Šahtjor je postigao dva gola u prvom meču i pokazao je koliko je opasan. Zbog toga ne možemo da igramo na remi. Očajnički želimo pobjedu, ali znamo da nam neće biti nimalo lako", naglasio je sjajni poljski napadač Robert Levandovski.

Klop se nada da će se na vrijeme oporaviti Mats Humels, koji je postigao izjednačujući gol u Donjecku, dok će „rudari” igrati u istom sastavu kao u prvom susretu. Moguće je jedino da u prvih 11 bude Aleksandr Kučer, koji nije igrao zbog suspenzije.

Lućesku: Ovaj meč određuje finalistu!

A koliko cijeni Borusiju, ali i svoj tim, trener Šahtjora Mirćea Lućesku je pokazao izjavom na pres konferenciji:

"Tim koji pobijedi će igrati finale Lige šampiona!

Iskusni, 67-godišnji Rumun je pohvalio kolegu sa klupe Borusije.

"Klop je trener svjetske klase i očekujem da ćemo biti pod velikim pritiskom. Dortmund je moćan tim, koji je pokazao da može lako da postigne gol protiv svakoga", naglasio je bivši strateg Intera, Galatasaraja, Bešiktaša...

Galerija

Bonus video: