Kagava počeo da se isplaćuje Junajtedu

Ovaj 23-godišnjak je do subote dao svega dva gola za Junajted, ali ser Aleks Ferguson nikada nije brinuo...
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2013. 11:23h

Navijači Mančester junajteda su imali dovoljno strpljenja za Šinđija Kagavu, a Japanac im je konačno uzvratio u subotu u utakmici protiv Noriča.

Donedavno as Borusije iz Dortmunda je sa tri gola predvodio „crvene đavole” do lagane pobjede (4:0) i tako ušao u istoriju Premijer lige - Kagava je postao prvi azijski fudbaler koji je u tom takmičenju upisao het-trik.

Ovaj 23-godišnjak je do subote dao svega dva gola za Junajted, ali ser Aleks Ferguson nikada nije brinuo...

"Šinđi je vrhunski realizator. Pogledajte drugi i treći pogodak protiv Noriča i sve će vam biti jasno", rekao je Fergi.

Garet Bejl je srušio Arsenal, Serhio Ramos je donio pobjedu Realu protiv Barselone, dok je Franćesko Toti pogotkom protiv Đenove došao do drugog mjesta vječne liste strijelaca u Seriji A...

GOLMANI

Ljoris (Totenhem) - Arsenal je, kao i uvijek, stvorio nekoliko šansi, ali je Francuz znao kako da izađe na kraj sa napadačima „tobdžija”.

De Sanktis (Napoli) - odbranio je zicer Mirku Vučiniću kod 1:0 za Juventus i tu se meč otvorio. Napolitanci su kasnije morali da iskoriste veliki dan veterana među stativama i da izvuku makar bod.

ODBRANA

Serhio Ramos (Real Madrid) - bio je toliko dominantan u skoku u tom 82. minutu da mu ni stameni Đerar Pike nije mogao ništa. Ramos je tako postao junak „el klasika”.

Paskval (Fiorentina) - kada je kapiten pogodio protiv Kjeva u 4. minutu izgledalo je da „violu” čeka lagan posao. Istina, tri boda su došla na kraju, ali nakon rovovske borbe sa „letećim magarcima”.

Kjelini (Juventus) - bio je strijelac u Napulju, ali će se njegova partija pamtiti najviše po tome što je vukao za kosu Edinsona Kavanija, a potom dobio i lakat u lice od Urugvajca.

Komper (Fiorentina) - Njemac je debitovao u dresu Fiorentine i pokazao da Vinćenco Montela ima opciju više na poziciji štopera.

SREDINA

Kagava (Mančester junajted) - njegova klasa se nije dovodila u pitanje ni kada je bio van forme (dugo bio i povrijeđen). Sada, u finišu sezone, spreman je da opravda onih dvadesetak miliona eura koliko su „đavoli” platili za njega.

Bejl (Totenhem) - Totenhem nestrpljivo čeka ljeto i period kada će ponude za Velšanina da stižu kao na traci. Bejl sa Viljaš-Boašom igra najzreliju sezonu u karijeri.

Stanković (Inter) - imao je dovoljno snage da za 45 minuta protiv Katanije uradi više nego cijeli vezni red Intera u prvom poluvremenu na Siciliji. Inter, želio to da prizna ili ne, i dalje previše zavisi od takozvanih senatora.

Bender (Bajer) - njegovim golom u finišu Bajer je režirao preokret protiv Štutgarta.

Modrić (Real Madrid) - u Murinjovoj rotaciji je dobio šansu protiv Barselone i nije razočarao, naprotiv. Hrvat je iz kornera asistirao Ramosu kod pobjedonosnog pogotka.

Draksler (Šalke) - odavno se čeka da Šalke proradi, a po izdanju u Volfsburgu bi se reklo da je kriza prošlost.

NAPAD

Palasio (Inter) - u ludoj utakmici na Siciliji Argentinac je bio jedina Interova nada pred golom Katanije. Palasio je dao dva gola, jednom je asistirao, pa je jasno ko je bio junak na „Masiminu”.

Suares (Liverpul) - brojke jasno govore da Liverpul pobjeđuje jedino kada pogađa Urugvajac - u Viganu je to uradio čak tri puta.

Pacini (Milan) - popularni Paco je navikao na ulogu džokera u Milanu i izgleda da mu ona čak i prija. U duelu sa Lacijom, Pacini je sa dva gola donio tri boda.

Toti (Roma) - došao je do drugog mjesta vječne liste sa 225 golova, a onda bombastično najavio: „Penzionisaću se tek kada stignem Piolu!”. Piola je najbolji strijelac u istoriji Serije A sa 274 pogotka.

Gomes (Bajern) - Bavarci mogu da rotiraju tim koliko žele, a da se na rezultate to ne odražava. Gomes je igrao umjesto Marija Mandžukića u Hofenhajmu i donio je tri boda.

Žinjak (Marsej) - velikan sa „Velodroma” je postao majstor za foto-finiše. Ovog puta je u finišu pala Troa.

Ronaldo (Real Madrid) - španski mediji su izračunali - Portugalac je za 33 minuta na terenu uputio više šuteva u gol (šest) nego cijela Barsa u „el klasiku” za 90 minuta (pet).

Bonus video: