Toti: Kada srušim Piolin rekord, idem u penziju

„Kada srušim Piolin rekord, idem u penziju! Želio sam da stignem do 2. mjesta na listi najboljih strijelaca svih vremena pred našim navijačima, na 'Olimpiku'”, rekao je Toti
1 komentar(a)
Franćesko Toti, Foto: Beta/AP
Franćesko Toti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.03.2013. 16:39h

Kapiten Rome Franćesco Toti je u pobjedi protiv Đenove (3:1) postigao svoj 225. gol u Seriji A, čime se na 2. mjestu vječne liste najboljih strijelaca lige izjednačio sa Šveđaninom Gunarom Nordalom.

Ispred njih dvojice je samo Silvio Piola sa 274 pogotka, a Princ Rima je najavio da ne želi da prestane da igra dok ne nadmaši njegov rekord.

„Kada srušim Piolin rekord, idem u penziju! Želio sam da stignem do 2. mjesta na listi najboljih strijelaca svih vremena pred našim navijačima, na 'Olimpiku'”.

„Jedino sam na taj način mogao da im se zahvalim za sve što su mi davali u karijeri i što mi još daju”, izjavio je Toti.

Čovjek koji u Vječnom gradu ima status božanstva je odgovorio na pitanje koji su mu golovi najdraži.

„Možda je najbolji gol onaj protiv Sampdorije u Đenovi lijevom nogom, u sezoni 2006/2007. Najvažniji je svakako onaj koji sam postigao protiv Parme 2001. godine, kada smo osvojili treću titulu u istoriji”, prisjetio se Toti.

Bonus video: