Borusija protiv Šahtjora za spas sezone

„Želimo nešto da osvojimo, pošto smo dozvolili da nam neki drugi trofeju izmaknu”, rekao je odbrambeni igrač Borusije Marsel Šmelcer.
0 komentar(a)
Borusija, Foto: Reuters
Borusija, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2013. 15:19h

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda sjutra igraju protiv Šahtjora revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona i nadaju se da će uspeti da spasu sezonu, nakon gubitka Kupa i gotovo sigurno šampionske titule u Njemačkoj.

U prvom meču, 13. februara na „Donbas areni, bilo je 2:2.

U njemačkom timu se nadaju da će se strijelac izjednačujućeg gola iz prvog meča, defanzivac Mats Humels, na vrijeme oporaviti od gripa.

Borusija je u prvoj utakmici došla do izjednačenja u 87. minutu preko Humelsa, a strijelac je bio i Robert Levandovski.

Golove za Šahtjor su postigli Darijo Srna i Daglas Košta.

Evropskom prvaku iz 1997. godine i neriješeni rezultati 0:0 i 1:1 su dovoljni za prolaz u četvrtfinale.

Humels je propustio dvije posljednje utakmice, poraz Dortmunda od Bajerna iz Minhena u Kupu (1:0) i pobjedu u Bundesligi protiv Hanovera (3:1).

„Milioneri” tako nisu uspjeli da odbrane Kup, a gotovo sigurno ostaju i bez titule, jer 10 kola prije kraja za vodećim Bajernom zaostaju 17 bodova.

„U dobroj smo situaciji, ali moramo da budemo koncentrisaniji nego u prethodne dvije utakmice. Ukrajinci su još svježi, odigrali su samo dvije utakmice ove godine”.

„Ali, želimo nešto da osvojimo, pošto smo dozvolili da nam neki drugi trofeju izmaknu”, rekao je odbrambeni igrač Borusije Marsel Šmelcer.

U ekipu Šahtjora najvjerovatnije će se vratiti Aleksandr Kučer, koji nije igrao u prvoj utakmici zbog suspenzije.

On je postigao gol u pobjedi nad Volinom (4:1) u ukrajinskom prvenstvu, koje je nastavljeno u petak poslije tromjesečne pauze, a strijelac je bio i Košta.

„Sve će zavisiti od toga kako će se igrači prilagoditi, sve ćemo analizirati. Gol je ohrabrenje za Koštu. Od njega tražim da ulazi u šesnaesterac i tamo završi naše napade”.

„To je naš problem, pogotovo s Brazilcima, ulazak u kazneni prostor i pretvoriti šanse u gol”, rekao je trener Šahtjora Mirćea Lućesku.

Bonus video: