Gigs: Ovakve utakmice će mi nedostajati kad završim karijeru

„Ovakve utakmice će mi nedostajati kada završim karijeru”, rekao je Gigs britanskim medijima najavljujući revanš osmine finala Lige šampiona sa Realom
0 komentar(a)
Rajan Gigs i Fil Nevil, Foto: Reuters
Rajan Gigs i Fil Nevil, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2013. 11:01h

Trostruki prvak Evrope Mančester junajted će sjutra od 20.45 časova na „Old trafordu” dočekati devetostrukog šampiona Starog kontinenta Real Madrid.

U prvoj utakmici u Madridu, 13. februara, bilo je 1:1.

Očekuje se da 40-godišnji Rajan Gigs upiše hiljaditu profesionalnu utakmicu u karijeri.

„Ovakve utakmice će mi nedostajati kada završim karijeru”, rekao je Gigs britanskim medijima.

On je u Ligi šampiona postigao 28 golova, a u septembru 2011. godine postigao je gol protiv Benfike (1:1) i tako sa 37 godina i 289 dana postao najstariji strijelac najelitnijeg evropskog takmičenja.

„Postizanje gola u Ligi šampiona je važna stvar. Sve rjeđe mi se to dešava, pa kada postignem gol radujem se više nego ikada”, rekao je Gigs, koji je prošlog petka produžio ugovor sa klubom na još godinu.

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo ponovo će igrati na „Old trafordu”, gdje se i proslavio. On je u prvoj utakmici postigao izjednačujući gol, nakon što je Junajted poveo preko Danija Velbeka.

Obje ekipe u utakmicu ulaze ohrabrene pobjedama u nacionalnim takmičenjima.

Real je u posljednjih sedam dana odigrao dva „el klasika” i oba puta pobijedio Barselonu, dok je Junajted bio ubjedljiv protiv Noriča, 4:0.

„Nedavne pobjede su dobre za moral ekipe, jer nam predstoji teška utakmica u Ligi šampiona”, rekao je defanzivac Real Madrida Serhio Ramos.

„Poslije dva 'klasika', idemo u Mančester uvjereni da možemo da pobijedimo, ali poštujemo protivnika jer ima sjajan tim”, dodao je Ramos, koji je bio strijelac za Real u pobjedi nad Barselonom od 2:1 u prvenstvu.

Takođe sjutra od 20.45, u Dortmundu domaća Borusija dočekaće Šahtjor iz Donjecka. U prvoj utakmici na „Donbas areni” bilo je neriješeno (2:2).

Bonus video: