Totenhem savladao Arsenal i preuzeo treće mjesto

Garet Bejl i Aron Lenon lansirali Sparse ka trijumfu u derbiju sjevernog Londona na "Vajt Hart lejnu"
0 komentar(a)
Garet Bejl, Foto: Reuters
Garet Bejl, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2013. 18:38h

Izgleda da je došlo vrijeme da navijači Totenhema likuju u sjevernom Londonu, jer ovo definitivno nije Arsenalova sezona.

Sparsi su u derbiju savladali "tobdžije" sa 2:1, preuzeli treće mjesto na tabeli Premijer lige, a najvećem rivalu (koji je na 5. poziciji) pobjegli na sedam bodova.

Garet Bejl je opet bio čovjek oko kojeg se vrtjelo sve u igri Totenhema - Velšanin je u 37. minutu donio prednost svom timu i postigao osmi gol u posljednjih šest mečeva, a ukupno 16. u sezoni u Premijer ligi.

Arsenal se nije ni oporavio od pogotka koji je dao Bejl, a uslijedio je novi šamar, jer je 120 sekundi kasnije Aron Lenon udvostručio prednost.

"Za navijače, klub, sve nas, ova pobjeda je jako značajna. Takođe, stvorili smo razliku od sedam bodova, ali ona i ne mora da bude velika, jer ovo je Premijer liga i sve je moguće. Nema opuštanja, ali možemo da slavimo ovu pobjedu protiv velikog protivnika", rekao je menadžer Totenhema Andre Viljaš-Boaš.

Nije ni Arsenal bio bez šansi na „Vajt Hart lejnu” (Per Mertezaker smanjio početkom drugog poluvremena), ali to je bilo nedovoljno da se izbjegne sedmi poraz u sezoni.

"Kada smo djelovali najbolje na terenu primili smo dva gola. Kasnije smo imali pravi pristup, uradili smo mnogo u napadu, ali je falio taj završni pas", kazao je Arsen Venger.

Arsenalov cilj je plasman u Ligu šampiona, a četvrtoplasirani Čelzi („plavci” su u zoni kvalifikacija za elitu) ima pet bodova više.

"Borićemo se, ali biće teško da uđemo među četiri najbolja tima. Sve je moguće, jer smo prokockali mnogo utakmica koje nismo smjeli", istakao je francuski menadžer.

Bonus video: